Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Порядок забезпечення диспансерного спостереження за особами, які займаються фізичною культурою та спортом, Обласним лікарсько-фізкультурним диспансером

Відповідно до Закону України "Про фізичну культуру і спорт" (3808-12), наказу Міністерства України у справах молоді і спорту від 12.11.92 р. № 2007 "Про розвиток та вдосконалення медико-біологічного забезпечення штатних збірних команд" і наказу Міністерства охорони здоров’я України від 31.12.92 р. № 211 "Про удосконалення лікарсько-фізкультурної служби" лікарсько-фізкультурна служба здійснює медичний контроль шляхом диспансерного нагляду за особами, які займаються фізичною культурою та спортом, відповідає за стан їх здоров’я і сприяє підвищенню спортивної майстерності в умовах максимальних навантажень. У Донецькій області цю функцію виконує Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер м. Артемівськ.

Допуск осіб до занять фізичною культурою і спортом здійснює лікар із спортивної медицини ОЛФД.

Заняття фізичною культурою і спортом повинні здійснюватися з додержанням медичних норм, встановлених центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я

Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер є складовою системи охорони здоров’я управління з питань фізичної культури і спорту Донецької обласної державної адміністрації, та визначає стан здоров’я, фізичний розвиток та функціональний стан організму осіб, які займаються фізичною культурою і спортом, у тому числі шляхом визначення придатності (здійснення допуску) осіб до занять фізичною культурою і спортом, здійснення профілактики, діагностики, лікування захворювань та ушкоджень, пов’язаних із заняттям фізичною культурою і спортом.

Згідно розпорядження Донецької обласної державної адміністрації № 97 від 18.03.2015, ОЛФД переведено до м. Артемівськ.

У зв’язку з недостатньою матеріально-технічною базою ОЛФД, для здійснення диспансерного нагляду, тимчасово огляд профільних лікарів (список додається) проводити за місцем фактичного проживання спортсменів. Копії результатів огляду фахівців надсилати на електронну адресу диспансеру sportmedcentr@gmail.com, для висновку спортивним лікарем щодо допуску до змагань та стану здоров’я спортсмена.

 

Перелік суб’єктів сфери фізичної культури та спорту, які повинні проходити диспансерне спостереження:

Організації, підпорядковані управлінню з питань фізичної культури і спорту Донецької обласної державної адміністрації
Спортивні клуби
Дитячо-юнацькі спортивні школи
Спеціалізовані навчальні заклади спортивного профілю
Школи вищої спортивної майстерності
Центри олімпійської підготовки
Центри студентського спорту вищих навчальних закладів
Фізкультурно-оздоровчі заклади
Центри фізичного здоров’я населення
Центри фізичної культури і спорту інвалідів
Колективи фізичної культури
Фізкультурно-спортивні товариства
Спортивні федерації
Ветерани фізичної культури і спорту
 
 
16.06.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах