Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Артемівську відбулося виїзне засідання колегії управління

27 травня в Артемівську відбулося виїзне засідання колегії управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.

Цим заходом завершився дводенний візит до Артемівська представників спортивної громадськості Донеччини. 26 травня гості в супроводженні голови комітету по фізичній культурі і спорту Артемівської міської ради Віктора Лиса ознайомилися зі спортивною базою і відвідали фінальний матч Кубку Донецької області з футболу.

Під час поїздки по спортивних базах Артемівська представники спортивної громадськості регіону оглянули ряд спортивних об’єктів: стадіон «Авангард»; базу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2, модель побудови якої спрямована на сприяння збереженню та зміцненню здоров’я учнів; відкритий спортивний комплекс міськспорткомітету, розташований у мікрорайоні «Ювілейний»; спортивний клуб «Ринг»; спортивні майданчики ЗОШ № 24; спортивно-оздоровчі клуби, що працюють за місцем проживання; стадіон «Металург».


 

 
 
 

Після ознайомлення зі спортивною базою Артемівська гості ділилися один з одним яскравими враженнями. Зокрема, відкритий у 2013 році після реконструкції стадіон «Металург» відповідає сучасним стандартам і здатен приймати змагання європейського та міжнародного рівнів. І лише воєнні дії спричиняють неможливість запрошення сюди спортсменів з інших регіонів та країн.

 
 

На засіданні колегії управління головував начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик. Також учасниками засідання були заступник Артемівського міського голови Тетяна Куліш, члени колегії управління, керівники органів управління фізичною культурою і спортом виконкомів міських рад та райдержадміністрацій, керівники обласних спортивних організацій, керівники дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортивних клубів і споруд, тренери-викладачі, вчителі фізичної культури навчальних закладів міста та інші представники спортивної громадськості.

Згідно з порядком денним, були розглянуті шість основних питань.

Перше з них – Про виконання «Комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту на території Артемівської міської ради на 2012-2016 роки» на період 2012-2014 років. Своїм досвідом та напрацюваннями з колегами поділився голова комітету по фізичній культурі і спорту Артемівської міської ради Віктор Лис.

Так, за останні роки суттєво змінилася спортивна-оздоровча база міста. Споруджено 8 спортивних майданчиків зі штучним покриттям, установлено 14 антивандальних комплексів з тренажерним обладнанням для загально-фізичної підготовки. Усього на території Артемівської міської ради, до якої входять і міста-супутники Соледар та Часів Яр, функціонує 242 спортивні споруди. Артемівськ є одним із лідерів в Україні по розвитку клубної спортивно-оздоровчої роботи. На сьогодні діяльністю 44 спортивно-оздоровчих клубів охоплено більше 7,5 тисяч мешканців різних вікових груп. На спортивно-оздоровчій базі міської ради всіма видами спортивно-оздоровчої роботи охоплено понад 31 тисяч мешканців різного віку. На території Артемівська працює 160 фахівців фізичної культури і спорту, серед яких 7 Заслужених тренерів України.

Віктор Лис зазначив, що всі досягнення міста в сфері фізичної культури та спорту обумовлені всебічною підтримкою особисто Артемівського міської голови Олексія Реви, депутатів міської ради, міської виконавчої влади, керівників підприємств та установ, малого бізнесу. Фінансування виділяється завдяки довірі, знанню, що воно матиме свої наочні результати: у першу чергу, підтримка цієї сфери позитивно впливає на здоров’я населення, залучення його до здорового способу життя. Зокрема, у 2014 році на розвиток фізичної культури і спорту було залучено більше 2 млн. грн. позабюджетних коштів.

У Артемівську після перереєстрації сьогодні ведуть свою роботу чотири обласні спортивні організації, підпорядковані управлінню: Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С. Бубки, Донецький регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», Донецька обласна дитячо-юнацька спортивна школа для інвалідів та обласний лікарсько-фізкультурний диспансер.

Про підсумки роботи школи вищої спортивної майстерності за 2014 рік доповіла в.о. директора Крістіна Русінова. Так, протягом року підготовлено 12 майстрів спорту України та 4 майстра спорту України міжнародного класу. До складу збірних команд України в минулому році увійшло 157 спортсменів ШВСМ: основний склад – 102, кандидати – 44, резерв – 11, що склало 33,5 % від загальної кількості учнів постійного складу. Учнями школи в 2014 році на чемпіонатах України у відповідних вікових групах завойовано 109 перших місць, 95 других місць, 62 третіх місць. Також, встановлено 9 рекордів України (легка атлетика: Ольга Саладуха, Даниленко Данило, Дмитренко Руслан – 2 рекорди; важка атлетика – Каліна Юлія; плавання – Дзеркаль Ганна – 3 рекорди, стрільба кульова – Сухоруков Юрій) та 1 рекорд України серед юніорів (стрільба стендова – Півень Максим). За підсумками роботи 2014 навчального року, Донецька ШВСМ посіла 4 місце (68896,66 очок) з 29 шкіл вищої спортивної майстерності України.

Окрім цього, Крістіна Русінова ознайомила присутніх зі змінами, які були внесені до списку спортсменів Донецької області – кандидатів на участь у ХХХІ літніх Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Так, згідно рішення колегії управління, на 2015 рік у цей список увійшли 96 спортсменів (26 – елітної групи, 70 – провідної групи). Враховуючи ситуацію з переїздом спортсменів за межі Донецької області, виникла необхідність змінити цей список, і на сьогоднішній день він налічує 74 спортсмени (23 – елітна група, 51 – провідна група). Ознайомитися з оновленим списком можна тут.

Відповідальна за координацію легкої атлетики в Донецькій області Тетяна Серорез повідомила про сьогоднішній стан виду спорту в регіоні. Вона зазначила, що на його розвиток негативно вплинуло проведення антитерористичної операції в 2014-2015 роках. На теперішній час втрачено головну базу підготовки спортсменів вищої категорії: РСК «Олімпійський», манеж «Донецьк», що знаходяться в Донецьку. Частина спортсменів залишилася на непідконтрольній українській владі території, закінчили спортивну кар'єру або виступають за інші області. Також втрачено частину тренерського потенціалу. Разом із тим збережено легкоатлетичні бази в південній зоні Донецької області (Маріуполь) і в північній зоні (Артемівськ). Велика частина провідних спортсменів в області збережена, вони продовжують підготовку до головних стартів сезону та Олімпійських ігор: Ольга Саладуха (потрійний стрибок), Руслан Дмитренко (спортивна ходьба), Дарина Приступа, Аліна Логвиненко, Вікторія П'ятаченко (естафетний біг 4х100, 4х400, спринтерські дистанції), Ольга Ляхова (800 м, 4х400), Олена Сидорська (800 м), Олександр Сітковський (марафон), Маргарита Твердохліб (довжина). На сьогоднішній день існує необхідність продовжувати удосконалення матеріальної бази області в Дружківці, Костянтинівці, Слов'янську, підвищувати тренерський потенціал.

 

Про підсумки роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл Донецької області за 2014 рік доповів директор обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Костянтин Кірпулянський. Так, станом на 01.01.2015 року в Донецькій області поза зоною проведення АТО працювало 60 дитячо-юнацьких спортивних шкіл (ДЮСШ), у тому числі 1 ДЮСШ для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків, 1 ДЮСШ для дітей-інвалідів та 8 спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву. До систематичних занять з обраного виду спорту залучено 22 106 дітей та підлітків, що становить 14,2% від загальної кількості учнів загальноосвітніх шкіл Донецької області. Навчально-тренувальний процес здійснюють 734 тренера-викладача, у тому числі 483 штатних тренерів.

Директор Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С. Бубки Ігор Анушкевич повідомив про проведену роботу в навчальному закладі. Станом на 1 вересня 2014 р. 23 студенти училища входили в національні збірні команди України по 14 олімпійським видам спорту, ще 39 були кандидатами до основного составу, 53 перебували у резерві. П'ять спортсменів стали призерами ІІ Літніх Юнацьких Олімпійських ігор, ще 12 принесли залікові очки (1-6 місце) на чемпіонатах Світу і Європи. У 2014 р. в училищі навчалися 26 майстрів спорту України. Згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації від 03.02.2015 р. № 52 «Про внесення змін до Статуту Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С. Бубки», затверджено нову редакцію Статуту ДВУОР та змінено місцезнаходження: м. Артемівськ, вул. Благовіщенська 43. На сьогоднішній день вирішується питання приміщення для розміщення училища (гуртожитку, їдальні, навчальних аудиторій, допоміжних служб), використання спортивної інфраструктури Артемівська. В училищі вже наголошений набір учнів на 2015-2016 навчальний рік, прийом заяв розпочнеться 10 липня 2015 року.

По закінченню засідання Володимир Мицик та Тетяна Куліш нагородили спортивний актив Артемівська та кращі дитячо-юнацькі спортивні школи Донецької області за підсумками 2014 року:

- серед спортивних шкіл міст з 1 по 3 міста посіли:
I місце – Обласна дитячо-юнацька спортивна школа з кікбоксінгу;
ІІ місце – Обласна дитячо-юнацька спортивна школа для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків;
ІІІ місце – Обласна комплексна дитячо-юнацька спортивна школа;
 
- серед спортивних шкіл районів Донецької області з 1 по 3 міста посіли:
I місце – Позашкільний навчальний заклад спортивного профілю «Красноармійська районна дитячо-юнацька спортивна школа Донецької обласної організації ВФСТ «Колос» АПК «України»;
ІІ місце – Першотравнева дитячо-юнацька спортивна школа «Колос»;
ІІІ місце – Волноваська районна дитячо-юнацька спортивна школа Волноваської районної ради;
 
- серед спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву з 1 по 3 місця посіли:
I місце – Комунальний позашкільний навчальний заклад «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з важкої атлетики»;
ІІ місце – Комунальний позашкільний навчальний заклад «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з кінного спорту, сучасного п’ятиборства та триатлону»;
ІІІ місце – Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з плавання та синхронного плавання ДОО ФСТ «Україна».
 
28.05.2015

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах