Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Інваспорт. Найкращі легкоатлети Спартакіади Донецької області «Повір у себе» - Вероніка Чиж і Максим Астахов

З 20 по 21 березня в місті Бахмут, на базі манежу «Металург», відбулися змагання з легкої атлетики серед дітей з вадами зору, слуху, розумового та фізичного розвитку, ураженням опорно-рухового апарату в програмі Спартакіади Донецької області «Повір у себе». 
 
На бігових доріжках манежу свою майстерність продемонстрували 25 легкоатлетів області з Вугледару, Маріуполя, Мирнограду, Миколаївської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №7 Донецької обласної ради, Слов’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів  №23 Донецької обласної ради, збірної команди комунального закладу «Донецька обласна дитячо-юнацька спортивна школа для осіб з інвалідністю».
 
Підтримати спортсменів прийшли начальник управління з питань фізичної культури та спорту Бахмутської міської ради, заслужений тренер України з легкої атлетики, заслужений працівник фізичної культури та спорту Віктор Лис, начальник регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» Костянтин Шевченко, директор комунального закладу «Донецька дитячо-юнацька спортивна школа для осіб з інвалідністю» Юрій Оніщенко.
 
Змагання проведено окремо на нозологіями у двох вікових групах (старша – 2002-2005 рр.н., молодша – 2006-2008 рр.н.). Другий рік поспіль найкращою атлеткою Спартакіади стала Вероніка Чиж (вади слуху, м. Мирноград), а серед хлопчиків - Максим Астахов (вади розумового та фізичного розвитку, Миколаївська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №7 Донецької обласної ради). 
 
 
Найкращі спортсмени змагань отримали кубки Спартакіади. Героями себе відчули не лише лідери забігів, але й усі спортсмени. Адже професійний спорт для дітей з вадами розвитку - колосальний прояв волі і мужності. Кожний учасник отримав грамоти та медалі, і це є чудовою традицію легкоатлетичних турнірів.
 
Спортивний азарт і жвава атмосфера надають дітям з вадами зору, слуху, розумового та фізичного розвитку, ураженням опорно-рухового апарату не лише стимул до перемоги, але і додаткові можливості самореалізації.
 
Змагання проведено для виявлення молодих, талановитих спортсменів для формування збірної команди Донецької області з легкої атлетики та подальшої участі у фінальних змаганнях Всеукраїнської Спартакіади «Повір в себе», які  проходитимуть у травні в УДЦ «Молода гвардія» (м. Одеса).
 
 
26.03.2019

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах