Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Легкоатлети Донеччини допомогли збірній Україні виграти міжнародну матчеву зустріч у Мінську

З 25 по 26 лютого місто Мінськ прийняло престижні легкоатлетичні юніорські змагання – міжнародну матчеву зустріч U20 між збірними командами Азербайджану, Білорусі, Естонії, Ізраїлю, Іспанії, Казахстану, Латвії, Литви, Туреччини та України. Участь у турнірі також взяли спортсмени з Росії, які виступали під нейтральним прапором і чиї результати не входили до командного заліку.

Попри високу конкуренцію, українцям вдалося здобути перемогу із сумою 195 очок. Іспанці – другі (185 очок), білоруси замкнули трійку кращих (182 очка).

Вагомий внесок у загальний успіх національної команди зробили легкоатлети Донецької області, які здобули 4 нагороди: три «золота» та одну «бронзу».

Яскраву перемогу в потрійному стрибку святкував Артем Коноваленко. Уже після третьої спроби на 15,91 метрів емоції Артема були просто шаленими. Та апогеєм змагань стала заключна спроба, у якій Коноваленко приземлився на позначці чергового особистого рекорду – 16,07 метрів.

«Після перемоги найкращі емоції. Сьогодні в секторі зібралися найсильніші атлети. Ми ще змагатимемося з ними на юніорському чемпіонаті Європи влітку, тому не розслаблятимуся і продовжу готуватися разом з тренером», - зазначив Артем Коноваленко.

 

Першою з бігу на 60 метрів з бар’єрами з результатом 8,62 секунд стала Кристина Юрчук з міста Бахмут. «Мене здивувало, як мені було легко бігти. Дуже хороші доріжки й атмосфера, мене заряджає», - прокоментувала виступ спортсменка.

 

Ще одне «золото» Юрчук виграла у складі естафетної команди 4х200 метрів. Разом з Кристиною бігли Єва Подгородецька, Ярослав Демченко і ще один представник Донецької області Кирило Приходько. Українська четвірка показала час 1.33,91 хв.

 
 

Бронзову нагороду до скарбнички Донеччини та України приніс Олександр Романовський з Маріуполя, який у штовханні ядра продемонстрував результат 17,90 метрів.

 

Катерина Коваль фінішувала п’ятою з бігу на 1500 метрів (4.44,34 хв.), проте оскільки попереду були дві білоруски (до заліку йшов результат лише однієї зі спортсменок), Коваль офіційно посіла четверте місце.

Кирило Приходько посів четверте місце з бігу на 60-метрівці (6,98 с).

Зазначимо, що за підсумками міжнародної матчевої зустрічі в складі кожної команди організатори визначили кращих юніорку та юніора. Серед українців пам’ятні скляні статуетки отримали два атлети Донеччини – Кристина Юрчук та Артем Коноваленко.

 
 

Світлини – Білоруська федерація легкої атлетики (фото Олександри Крупської, В’ячеслава Патиша)

 
01.03.2019

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах