Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донецький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» відзначив 15-річний ювілей

1 лютого в Дружківці в палаці культури «Етюд» відбувся урочистий захід з нагоди 15-річчя створення Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

На свято завітали почесні гості: директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, секретар Дружківської міської ради Ірина Бучук, представник Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Петро Городецький.

Вітання приймали працівники Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», який з моменту переміщення організації із Донецька в Дружківку очолює Сергій Головченко.

«Я висловлюю глибоку повагу та вдячність за щоденну роботу робітникам місцевих та обласного центрів «Спорт для всіх» – саме від вас залежить, скільки на Донеччині буде здорових, активних людей, які розбудовуватимуть Україну. Центри важливі тим, що не замінюють якісь функції дитячо-юнацьких спортивних шкіл, не дублюють іншу галузеву роботу. Заходи із залученням дітей мають стати для хлопців і дівчат стимулом, щоб змінити ставлення до рухової активності, занять фізичною культурою та спортом на позитивне. Наразі в області на містах діють 15 центрів «Спорт для всіх», але ми прагнемо більшого – і в їх кількості, і в напрямах діяльності, які б враховували сьогодення», - сказав Володимир Мицик.

 

Від Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик вручив Сергію Головченко сертифікат на 50 000 гривень для придбання спортивного обладнання, що в подальшому використовуватиметься під час проведення заходів. Також керівника обласного центру відзначено почесною грамотою департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

 

Почесною грамотою департаменту за активне сприяння розвитку фізичної культури та спорту за місцем проживання та цінними подарунками від обласного центру «Спорт для всіх» на знак подяки за сприяння діяльності відзначено Дружківського міського голову Валерія Гнатенка, нагороди отримала секретар міськради Ірина Бучук.

Також почесну грамоту департаменту з нагоди ювілею Володимир Мицик вручив головному бухгалтеру Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Яні Поваляєвій.

 

Грамотами департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації нагороджено директора Костянтинівського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», ветерана пожежної охорони, майстра з пожежно-прикладного спорту, підполковника внутрішньої служби у відставці Бориса Каманова та директора Краматорського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», голову Краматорської міської громадської організації «Українська спілка ветеранів Афганістану» Олександра Мілентєєва.

 

Вітальне слово від Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова зачитав представник Всеукраїнського центру «Спорт для всіх» Петро Городецький:

«Шановні друзі! Щиро вітаю вас з 15-річчям відкриття Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»! Суспільство і держава відповідальні перед сучасним і майбутнім поколіннями за захист генофонду народу України. Тому збереження здоров’я через заняття фізичною культурою та спортом визначено як один із пріоритетних напрямків діяльності. Завдяки вашому професіоналізму, неймовірним зусиллям, особистій відповідальності та громадянському сумлінню центр став трибуною, доносячи до широкого загалу європейські стандарти рухової активності, забезпечуючи повний рівень організації та проведення фізкультурно-оздоровчих заходів. Від душі бажаю, щоб подальший шлях центр центру був позначений новими здобутками, і в дусі кращих традицій слугував вихованню фізично здорового населення української Донеччини! Щастя вам, благополуччя, здоров’я, миру!».

Для колективу обласного центру Петро Городецький передав грамоту Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» – за популяризацію здорового способу життя серед різних верств населення регіону, залучення до регулярних занять фізичною активністю та з нагоди ювілею.

 

Секретар Дружківської міської ради Ірина Бучук вручила Сергію Головченку вітальну адресу для працівників організації від мера Валерія Гнатенка та сертифікат на 20 000 гривень.

Від федерації футболу Донецької області очільник обласного центру «Спорт для всіх» отримав сертифікат на придбання футбольних м’ячів.

 

У свою чергу, Сергій Головченко звернувся до присутніх зі словам подяки за плідну співпрацю та підтримку.

«З грудня 2014 року обласний центр «Спорт для всіх» переїхав до міста Дружківка, де розпочав свою діяльність з нуля, адже все майно залишилось у Донецьку. Завдяки підтримці обласної та міської влади нам вдалося відновити на новому місці повноцінну роботу. Наша основна задача – організація заходів у місцях масового відпочинку та за місцем проживання громадян, щоб залучати до фізичної активності якомога більше мешканців міст, районів, об’єднаних територіальних громад. І сьогодні центр має все, аби виконувати свої обов’язки все краще і краще. Разом ми зробимо спортивну Донеччину сильнішою!», - зазначив Сергій Головченко.

 

Серед значних здобутків центру варто відзначити такі: спільно з органами місцевого самоврядування збудовано 200 майданчиків з тренажерним обладнанням, 88 майданчиків зі штучним покриттям. Щоквітня в регіоні проводиться місячник щодо облаштування спортивних майданчиків «Спорт для всіх – спільна турбота». Донеччина активно долучається до багатоступеневих заходів, що передбачають місцевий, обласний, всеукраїнський рівні – «Спортивна зима», «Мама, тато, я – спортивна сім’я», «Козацькі розваги», і представники регіону неодноразово входили до числа кращих в Україні.

Цінними призами від Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» нагороджено: начальника управління з питань фізичної культури та спорту Бахмутської міської ради, президента федерації легкої атлетики Донецької області, заслуженого тренера України, заслуженого працівника фізичної культури і спорту України Віктора Лиса; директора школи вищої спортивної майстерності, майстра спорту України з легкої атлетики Крістіну Русінову; заступника голови громадської спілки «Федерація футболу Донецької області» Олега Зубарєва.

 

Також пам’ятні призи отримала родина Савчук з міста Вугледар, яка неодноразово успішно представляла Донецьку область у фіналі Всеукраїнського фестивалю «Мама, тато, я – спортивна сім’я», та переможці всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів «Спортивна зима» – Єлизавета Міляник, Михайло Куплевацький, Едуард Сировацький з міста Дружківка.

 

Протягом заходу позитивні емоції присутнім дарували: зразковий ансамбль народного танцю «Юність», ансамбль «Зоряночка», ансамбль «Каремель» Центру дитячої та юнацької творчості міста Дружківка, спортсмени-черлідери зі спортивного клубу «Альтаїр» міста Покровськ, вихованець Донецького обласного палацу молоді «Юність» Данило Кононов.

 
 

Для довідки

1 вересня 1998 року Указом Президента України затверджено Цільову комплексну програму «Фізичне виховання – здоров’я нації». У програмі серед інших кроків, спрямованих на поліпшення здоров’я населення в Україні, було передбачено створення центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2003 року № 49 утворено Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». На підставі цієї ж Постанови, рішенням Донецької обласної ради від 30 січня 2004 року № 14-390, утворено Донецький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та ініційовано створення таких центрів у всіх містах і районах області.

Першим директором центру став Ярохно Анатолій Дмитрович, а далі естафету прийняв Найденко Олексій Михайлович. З січня 2015 року Донецький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», після переміщення організації з Донецька до Дружківки, його керівником є Головченко Сергій Анатолійович.

 

Більше світлин з заходу – на нашій сторінці в соціальній мережі Facebook: www.facebook.com/donsportmolod (альбом – за посиланням).

 
04.02.2019

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах