Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Дружківський соцгуртожиток відзначив День пам’яті героїв Крут

29 січня українці згадують події кінця січня 1918 року, коли на Чернігівщині недалеко від залізничної станції Крути студенти Університету імені Святого Володимира, новоствореного Українського Народного Університету та гімназисти Київських гімназій, відстоюючи право українського народу жити у власній державі, вступили у нерівний бій. Їх було 300 проти 5 тисяч більшовицького війська. П’ять годин тривав бій, 28 юнаків було взято у полон і згодом розстріляно. Ціною свого життя юні герої зупинили наступ ворога на два дні.
 
24 січня у приміщенні Дружківської міської центральної бібліотеки ім. Лесі Українки спільно з Дружківським бюро правової допомоги Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Дружківським міським відділом філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області для дітей-сиріт та осіб молодіжного віку, які перебувають на обліку у центрі пробації була проведена історична година-лекція «Трагедія Крут: крізь призму минулого і сучасного».
 
Для присутніх була організовані книжкова виставка «Тут юнь прекрасна і свята встелила землю в мить єдину». Бесіда за книгою «Крути. Січень 1918 року» та перегляд документального фільму «Бій під Крутами», які допомогли молоді перенестись думкою і духом у той час та підвищити дух сучасного патріота.
 
Пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання.
 
30.01.2019

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах