Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Стипендії Кабінету Міністрів України на 2019 рік призначено двом тренерам Донецької області

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 січня 2019 року № 19-р призначено стипендії видатним тренерам, які забезпечують підготовку спортсменів до участі в літніх Олімпійських та Паралімпійських іграх, що відбудуться в Токіо в 2020 році, а також зимових Олімпійських іграх 2022 року в Пекіні.

Стипендії виплачуються Міністерством молоді та спорту України, їх середній розмір становить 29 000 грн. Наразі призначено 65 щомісячних стипендій строком на один рік. У перелік стипендіатів потрапили і два заслужених тренери України – представники Донецької області:

- Бірюков Юрій Віталійович – тренер майстра спорту України міжнародного класу Михайла Шелеста, який входить до складу кандидатів елітної групи з тхеквондо (ВТФ) на участь в Іграх ХХХII Олімпіади у м. Токіо (Японія);

- Соколов Борис Іванович – тренер національної збірної команди України з плавання серед спортсменів з інвалідністю – кандидатів на участь в XVI літніх Паралімпійських іграх у м. Токіо (Японія), який, зокрема, підготував бронзового призера Паралімпійських ігор 2016 року, багаторазового чемпіона Європи, рекордсмена світу Ярослава Семененка.

Реалізація розпорядження Уряду сприятиме підвищенню престижності тренерської праці, посиленню державної підтримки видатних тренерів, які забезпечують підготовку спортсменів до участі в наступних Олімпійських та Паралімпійських іграх, а також має стати додатковим стимулом для досягнення високих спортивних результатів їх вихованцями.

 

 
24.01.2019

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах