Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

3 грудня у світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю. У 1992 році дата була проголошена Генеральною асамблеєю ООН, а в 1993 році щорічне проведення цього дня в Україні встановлено Указом Президента.

Нижче наводимо текст звернення з нагоди Міжнародного дня осіб з інвалідністю від директора департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика.

«Сьогоднішній день нагадує всім про особливу увагу, якої потребують люди з обмеженими фізичними можливостями. Нашим першочерговим завданням є сприяння подальшій інтеграції осіб з інвалідністю в життя суспільства, і виконувати його якнайкраще допомагають засоби фізичної культури та спорту. Саме спортивне середовище наочно демонструє силу волі, загартованість духу та стійкість характеру людей, кожен день яких – це боротьба з існуючими обмеженнями, і кожна перемога яких – це перемога над собою.

У Донецькій області чимало людей з обмеженими функціональними можливостями є прихильниками активного проведення дозвілля, вони беруть участь у спортивно-масових заходах, які проводяться в містах, районах, об’єднаних територіальних громадах. Спортсмени з інвалідністю, які займаються спортом професійно, гідно захищають честь регіону і України на Паралімпійських та Дефлімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи. Усі вони – наша гордість, приклад сили волі, незламного характеру, жаги до перемоги.

З нагоди відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю ми висловлюємо щиру подяку тренерам і реабілітологам, які постійно знаходяться поруч зі спортсменами. Ми вдячні активу організацій, які протягом багатьох років беруть участь у фізкультурно-оздоровчому русі на території Донеччини, зокрема Донецькій обласній організації Всеукраїнської організації «Союз організацій осіб з інвалідністю України» під керівництвом Надії Паламарчук.

Упевнений, спільними зусиллями ми зможемо зберегти і примножити традиції Донецької області в розвитку спорту серед людей з обмеженими фізичними можливостями».

 
03.12.2018

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах