Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Пауерліфтери Донеччини – переможці та призери Кубку України з жиму лежачи

Вкотре місто Коломия Івано-Франківської області зібрало кращих пауерліфтерів країни: 16-18 листопада тут відбувся Кубок України з жиму лежачи, 18-21 листопада – Кубок України з класичного жиму лежачи (без екіпірування). Обидва турніри охопили всі вікові групи та стали відбірковими для участі в міжнародних стартах 2019 року.

Успішно на змаганнях виступила збірна Донецької області. За підсумками Кубку України з жиму лежачи (16-18 листопада), який запам’ятався учасникам гострою та цікавою боротьбою, команда нашого регіону посіла другі місця серед чоловіків та юніорів, а також третю сходинку серед юніорок. У активі пауерліфтерів Донеччини – 6 золотих, 3 срібні та 8 бронзових нагород.

Переможцями своїх вікових та вагових категорій стали: Дар’я Русаненко з Дружківки (результат 117,5 кг серед дівчат), Євгеній Чернятін з Краматорська (205 кг, юніори) та чотири представники Бахмута – Альона Борщевська (95 кг, юніорки), Дмитро Пікулін (137,5 кг, юнаки), Ірина Бушуєва (50 кг, ветерани), Тетяна Головач (72,5 кг, ветерани).

Срібні медалі здобули: Сірес Франціско із Соледару (150 кг, юнаки), Дмитро Бордюг з Мирнограду (182,5 кг, юніори) та Анатолій Резніков з Бахмута (175 кг, юніори).

«Бронзу» отримали: Євген Нусанов з Краматорська (252,5 кг, чоловіки), Олександр Свинаренко з Мирнограду (260 кг, чоловіки), два представники Дружківки – Руслан Рузімурадов (215 кг, юніори) та Костянтин Мусієнко (300 кг, чоловіки), чотири представники Бахмута – Руслан Філіпов (120 кг, ветерани), Дмитро Кудла (140 кг, юнаки), Сергій Мокляк (147,5 кг, юніори), Андрій Калінкін (190 кг, юніори).

Додамо, що на зазначених змаганнях Дмитро Самохвалов, Артем Супрун (обидва – Краматорськ) та Олександр Свинаренко (Мирноград) вперше виконали норматив майстра спорту України.

 
 
 
 

Продовженням спортивного свята в місті Коломия стали змагання Кубку України з класичного жиму лежачи (без екіпірування), що проходили з 18 по 21 листопада.

Переможцем змагань серед чоловіків у ваговій категорії до 93 кг став Ігор Погорєлов (Краматорськ), який впорався із вагою 205 кг та виконав норматив майстра спорту України. У цій же категорії та віковій групі на третю сходинку п’єдесталу пошани піднявся ще один представник Краматорська Віктор Маринін, який зафіксував штангу вагою 200 кг.

Змагання в юніорському та юнацькому дивізіонах теж виявилися достатньо вдалими. Так, «сріблом» серед юніорів та виконанням нормативу кандидат у майстри спорту України у ваговій категорії до 83 кг відзначився Ігор Фірскін з Краматорська (результат – 160 кг). Срібну медаль серед юнаків у ваговій категорії понад 120 кг здобув Сірес Франціско із Соледару, а серед дівчат у ваговій категорії до 63 кг бронзовою призеркою стала Анна Рахуба з Краматорська.

Додали нагороди в скарбничку Донеччини також представники ветеранської вікової групи. Перемогу на Кубку України з класичного жиму лежачи святкував Анатолій Марочко (Костянтинівка), а «срібло» у ваговій категорії до 93 кг здобув Віктор Черкашенінов (Краматорськ).

 
 
 
25.11.2018

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах