Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олександр Дуплякін – бронзовий призер чемпіонату світу з самбо серед ветеранів

20-21 жовтня в марокканському місті Касабланка відбувся чемпіонат світу з боротьби самбо серед майстрів (ветеранів) – спортсменів віком від 35 років. Традиційно багатими на нагороди змагання стали для збірної України, у активі якої 28 медалей (6 золотих, 11 срібних, 11 бронзових) та 3 місце в командному заліку.

На п’єдестал пошани піднявся і представник Донецької області – Олександр Дуплякін з Краматорська, який здобув «бронзу». У найстаршій віковій групі (65+ років) у ваговій категорії до 90 кг нагороди за олімпійською системою виборювали сім майстрів, і Олександру вдалось завершити перемогою чотири сутички. Лише за вихід у фінал наш спортсмен поступився супернику з Казахстану – майбутньому срібному призеру.

«Звісно, було важкувато, – ділиться емоціями Олександр Дуплякін, якому в березні 2018-го виповнилось 69 років. – Розраховував бути чемпіоном, відчував, що мені це по силах. Казах сказав потім: «Я тебе обдурив», і це вірно – я одне хотів зробити, а він раз, і за п'яточку… Дуже прикро. Готувався, думав, що цьогоріч точно буде «золото». Не вийшло, але нічого – уже в наступному році намагатимусь добре виступити на чемпіонаті Європи з дзюдо, який пройде в Іспанії».

Олександр Дуплякін є майстром спорту з самбо і дзюдо, протягом 23 років працював тренером у Краматорську на базі вищого професійного торгово-кулінарного училища (№42). За період виступів серед ветеранів спорту з 2010-го є багаторазовим чемпіоном України, має в активі низку нагород чемпіонатів світу та Європи з дзюдо та самбо.

«Тренуюсь постійно: силові вправи роблю в СК «Титан», спаринги проводжу в СК «Спринт». Побачив у Інтернеті якийсь прийом – і вже не сплю, чекаю, коли спробую його на тренуванні. А відпрацьовувати є з ким. Навіть з молодими – їм цікаво діда завалити, а я вже знаю, що хочуть зробити (посміхається - прим). Вони спритні, жваві, а в мене думка працює, проте реагувати правильно рухами не завжди встигаю. Найважливіше для мене – постійно бути в спорті, тримати себе у формі», – каже Олександр Дуплякін.

Зазначимо, що значну підтримку у фінансуванні поїздки Олександра Дуплякіна на чемпіонат світу в Марокко надав департамент сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації.

 

 
26.10.2018

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах