Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олімпійський чемпіон Станіслав Люгайло потребує допомоги

Заслужений майстер спорту з волейболу, олімпійський чемпіон 1964 року, заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Станіслав Люгайло, який у 2018-му відзначив 80-річний ювілей, відчуває проблеми зі здоров'ям.

Станіслав Антонович потребує лікування гомілковостопного суглобу і придбання ортопедичного взуття.

Закликаємо усіх небайдужих допомогти видатному спортсмену та тренеру, який все своє життя присвятив волейболу!

Реквізити для допомоги:

Карта Приватбанку № 5168 7427 1420 8463 (Люгайло Станіслав Антонович)

 

Люгайло Станіслав Антонович народився 1 січня 1938 р. у Сухумі. У 1963 р. був запрошений до волейбольної команди «Радіотехнік» м. Риги, у складі якої був чемпіоном СРСР, переможцем міжнародних турнірів. У 1964 р. у складі збірної команди СРСР став чемпіоном Ігор ХVІІІ Олімпіади в Токіо (Японія).

У 1969 р. переїхав до Донецька, працював головним тренером чоловічої команди «Динамо» з волейболу. З 1976 р. був призначений головним тренером жіночої волейбольної команди «Спартак» м. Донецька. З 1991 по 1996 рр. працював по контракту на Філіппінах (м. Маніла) з чоловічими і жіночими командами цієї країни. На Іграх Південно-Східної Азії очолювані ним колективи ставали чемпіонами і призерами змагань.

З 1996 р. працював головним тренером жіночої команди з волейболу «Медіка-ШВСМ» («ДонНУЕТ-ШВСМ») м. Донецька, яка з І ліги дійшла до Суперліги чемпіонату України.

За роки роботи підготував більше 20 майстрів спорту. У 2002 р. його вихованка Алла Крутько в складі збірної команди України завоювала срібну медаль на чемпіонаті Європи серед юніорок.

22 січня 2013 р. Станіславу Антоновичу присвоєно почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України».

Станіслав Люгайло є внутрішньо переміщеною особою з Донецька, нині мешкає в Харкові.

 
26.10.2018

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах