Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донецьку область з робочим візитом відвідав Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов

9 жовтня відбувся робочий візит Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова до Донецької області. Впродовж доби він відвідав Всеукраїнський семінар «Молодіжна політика в Україні: партнерство та перспективи розвитку», що проходить у Святогірську, взяв участь у відкритті молодіжного центру «Імпульс» у Світлодарську та оглянув молодіжний центр «Перспектива» у Бахмуті.

«Дуже важливо, що такі заходи, як сьогоднішній Всеукраїнський семінар, проводяться саме на Донеччині. Адже ми повинні показати мешканцям Києва, Львова, Харкова, що цей регіон, попри військові дії, розвивається і має чим поділитися з іншими. Один з напрямків – це створення молодіжних центрів, і Донеччина є лідером не лише за їх кількістю, але й за наповненням», - зазначив Ігор Жданов.

Актуальність підвищення якості молодіжної роботи підкреслив на відкритті семінару і заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз: «У сфері молодіжної політики Донеччини чільне місце повинне займати національно-патріотичне виховання. Саме це ми маємо протиставити валу російської пропаганди. Так, рано чи пізно ми повернемось до Донецька, де ми отримаємо «випалену землю» – і саме молоді належить відбудовувати нове життя на території, звільненій українськими збройними силами. Також ми маємо створити гідні умови, щоб молодь, яка через збройну агресію та економічні наслідки залишила Донецьку область, повернулась у рідний регіон і працювала над створенням комфортного середовища».

 
 

Семінар «Молодіжна політика в Україні: партнерство та перспективи розвитку» зібрав близько 150 учасників з числа громадських активістів, представників місцевого самоврядування та структурних підрозділів обласних державних адміністрацій регіонів України. Присутні скористались можливістю поставити низку питань Ігорю Жданову та Ігорю Стокозу, які позначили основні напрямки підтримки молодіжної сфери на державному та обласному рівнях.

 

Міністр молоді та спорту України наголосив, що традиційно проводиться конкурс з визначення програм (проектів), розроблених всеукраїнськими молодіжними та дитячими громадськими організаціями. Його переможцями в 2014-2018 роках стали 192 проекти, на реалізацію яких державою надано фінансову підтримку у сумі 31,7 мільйонів гривень.

Підкреслив Ігор Жданов і значення Українського Пакту заради молоді-2020 для вирішення проблем працевлаштування молодих людей, а також звернув увагу на роль міжнародних молодіжних обмінів.

 

Завершилось відкриття семінару урочистою церемонією нагородження. Подяки Міністерства молоді та спорту України отримали: головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та гендерної рівності управління у справах сім’ї та молоді департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації Олексій Назаров, керівник творчого об’єднання комунального позашкільного навчального закладу «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр» Олена Білозір, методист «Донецького обласного дитячо-молодіжного центру» Тетяна Трашутіна, член міської громадської організації «Станиця Авдіївка Пласту – Національної скаутської організації України» Євгенія Васильєва, директор комунального закладу «Центр культури і довкілля м. Слов’янська» Олександр Кашлаков, голова правління громадської організації «Здоровий вибір» Дмитро Ромашкевич, завідувач сектору у справах сім’ї та молоді управління сім’ї, молоді та спорту Покровської міської ради Яна Штурхецька.

Почесну грамоту Міністерства молоді та спорту України вручили головному спеціалісту відділу у справах сім’ї, молоді та гендерної рівності управління у справах сім’ї та молоді департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації Карині Шевченко.

 
 

У відкритті молодіжного центру «Імпульс» в місті Світлодарськ Бахмутського району взяли участь: Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз, в.о. Бахмутської райдержадміністрації Тетяна Єрохіна, Світлодарський міський голова Анатолій Брехунець, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, заступник директора департаменту – начальник управління у справах сім’ї та молоді департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Лілія Золкіна.

Молодіжний центр при комунальному закладі «Світлодарський міський Палац культури» створено в рамках реалізації обласної програми «Гідна країна для гідних людей», відповідно до Програми економічного та соціального розвитку Донецької області на 2018 рік. На фінансування проекту залучили кошти обласного бюджету (понад 1,3 млн. грн. – ремонтні роботи) та районного бюджету (384 тис. грн. – придбання обладнання).

Нове місце згуртування активної і талановитої молоді в Світлодарську (що знаходиться на лінії розмежування в зоні операції Об'єднаних сил) матиме низку майданчиків для змістовного проведення дозвілля: «Креатив-простір» – місце, де будуть проводитися тренінги, семінари, майстер-класи, локація «Ігрова» – місце для сучасних настільних ігор, «Wі-Fі» – зона неформальної освіти, спілкування та відпочинку, «Спортивний куточок», а також локація «Релакс» – сенсорна кімната.

 
 
 

Також у рамках робочого візиту до Донецької області Ігор Жданов відвідав молодіжний центр «Перспектива» у місті Бахмут. Нагадаємо, цей заклад було відкрито 23 серпня 2017 року, і його призначення – це відкритий простір для роботи, відпочинку та розвитку молоді за принципами доступності та спільної відповідальності. Серед основних напрямків діяльності центру – національно-патріотичне виховання, неформальна освіта, підтримка молодіжних громадських організацій міста, розвиток учнівського та студентського самоврядування.

Під час спілкування із молоддю Міністр молоді та спорту України наголосив на важливості створення належних умов для розвитку мережі молодіжних центрів європейського зразка.

«Я неодноразово відвідував молодіжні центри Донеччини, і завжди це – приємні зустрічі, активна комунікація, що дуже надихає. Вдячний активістам, місцевій владі, які співпрацюють на розвиток як краю в цілому, так і молодіжної політики на рівні регіону і в містах», – резюмував робочу поїздку Ігор Жданов.

 
 

Більше світлин з заходу – на нашій сторінці в соціальній мережі Facebook: www.facebook.com/donsportmolod (альбом – за посиланням).

 
09.10.2018

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах