Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Гирьовики Донеччини – переможці ХХХ чемпіонату світу з гирьового триатлону в Білорусі

7-9 вересня у Білорусі відбувся ХХХ чемпіонат світу з гирьового триатлону. 300 спортсменів віком від 11 до 84 років з 15 країн зібрались у селі Малі Лєтці Вітебського району. Змагання пройшли в індивідуальному і груповому заліку, у восьми часових номінаціях (регламенти часу від 1 хвилини і до 1 години).

Україну представили дев’ятеро спортсменів, серед них троє представників Донецької області - Євген Нескреба з Волновахи, а також Валентина Мальованна і Анатолій Голубенко, почесні представники ветеранського спорту Маріуполя.

Валентина Мальованна виступила у віковій групі 60-64 років, у ваговій  категорії до 80 кг, вага гирі - 4 кг. З регламентом часу 30 хвилин Валентина стала найкращою з результатом 971 підйом, що дозволило їй стати не тільки чемпионкою, але й реокрдсменкою змагань з гирьового триатлону (у 2017 році найкращий результат - 832 підйоми). Далі Валентина виступила у змаганні з регламентом часу 2 хвилини, в яких з результатом 73 підйоми здобула другу золоту медаль.

Усіх суперників також випередив Анатолій Голубенко, ставши дворазовим чемпіоном у віковій категорії 65+ років. Його результати: у поштовху - 169 разів, а в жимі - 172 рази.

Ветерани спорту вчергове довели, що поважний вік не стає на заваді перемогам і сходженню на п’єдестал пошани. Вони беруть участь у міських, обласних, національних і міжнародних змаганнях з різних видів спорту. Прагнення до перемоги в їхніх очах викликає захоплення і гордість.

 
28.09.2018

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах