Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олексій Рокочий та Олексій Бичков запрошують дітей на заняття пауерліфтингом

У дитячих закладах оздоровлення та відпочинку Донецької області з метою популяризації та розвитку спорту тривають майстер-класи, пізнавальні зустрічі за участю провідних спортсменів регіону, які проводяться під патронатом департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

До оздоровчого табору «Берізка», що в Лиманській міській об'єднаній територіальній громаді, завітали титуловані пауерліфтери Донеччини: заслужені майстри спорту України Олексій Рокочий з Лиману та Олексій Бичков з Краматорська. Нагадаємо, Олексій Рокочий є переможцем Всесвітніх ігор 2017 року, чемпіоном Європи серед чоловіків 2012 та 2016 років, чемпіоном світу серед чоловіків 2002, 2008 та 2013 років. У доробку Олексія Бичкова – «золото» чемпіонату Європи серед чоловіків 2014 та 2015 років, перемоги на чемпіонатах світу серед чоловіків 2015, 2016 та 2017 років, рекорд світу (сума триборства 1127,5 кг).

Захід зібрав понад 280 хлопців і дівчат віком від 6 до 16 років, кожен з яких мав змогу поставити чемпіонам запитання.

Олексій Рокочий згадав, як саме він потрапив у пауерліфтинг. «Якось після школи забіг до батька в спортзал, його на місці не виявилось, проте був другий тренер Віктор Михайлович Шепотько. Це був здоровенний чолов’яга вагою 170 кг, заслужений тренер України. Ну і він так ненароком звертається до мене: «Льоха, піди сюди, відіжмись». Я приймаю упор лежачи, але… встати не можу. Підіймаю голову догори – бачу, Віктор Михайлович сів на мене. Уявляєте, сів! А ваги-то 170 кг. Каже: «Прийдеш до мене тренуватися – будеш віджиматися не тільки зі мною». Не повірите, прибіг на тренування вже наступного дня! Дуже забажав бути сильним».

Олексій Бичков розповів про суперництво та дружбу на змаганнях. «Я багато років виступаю на помості в одній ваговій категорії з Олексієм Рокочим, і він для мене є найсильнішим суперником. Але насправді ми – друзі. На змаганнях, чим можемо, допомагаємо один одному. На мою думку, це проблема, коли спортсмен бачить у іншому спортсменові ворога. Адже, у першу чергу, на помості ми боремося зі своїми недоліками, і головна перемога – перемога над самим собою. Ми це розуміємо і просто робимо свою справу. А коли обидва піднімаємось на п’єдестал пошани, і лунає гімн України, радісніше за все співати його пліч-о-пліч!».

Спортсмени продемонстрували дітям відеофрагменти зі своїх виступів за кордоном, розповіли про вид спорту та запросили до секцій всіх бажаючих займатися пауерліфтингом. Діти залюбки спілкувались з чемпіонами та приміряли медалі, зароблені важкою працею на тренуваннях.

 
 
 
15.08.2018

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах