Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Легкоатлети Донеччини – переможці і призери чемпіонату України серед ветеранів у Дніпрі

6-8 липня у місті Дніпро відбувся чемпіонат України з легкої атлелики серед ветеранів, в якому взяло участь двісті спортсменів з різних куточків країни.
 
Командний залік чемпіонату України виграла збірна Дніпропетровської області, другими стали атлети Харківщини, третіми – Хмельниччини. Команда Донецької області посіла шосте місце.
 
У складі команди Донецької області у чемпіонаті взяли участь почесні спортсмени Маріуполя: Люся Алексєєва, Валентина Мальована, Олексій Рогозян, Валерій Дорофєєв, Микола Перидирей, Павло Грачов.
 
Переможці і призери у видах програми:
- Люся Алексєєва – три перших місця;
- Валентина Мальована – два перших місця;
- Олексій Рогозян – два перших і одне друге;
- Микола Перидирей – два перших; 
- Валерій Дорофєєв – перше і друге;
- Павло Грачов – два перших і друге.
 
В абсолютному заліку зі спортивної ходьби Люся Алексєєва стала третьою, а в стрибках у висоту - другою, а також встановила два рекорди України: в стрибках у висоту і довжину.
 
 
На чемпіонаті України зафіксовано декілька національних рекордів. У змаганнях чоловіків відзначилися Орест Дубиняк зі Львівщини (75+; 300 м з/б – 1.03,85) та Віктор Соловйов з Харківщини (70+; 800 м – 2.48,21). Серед жінок рекорд України у стрибках у довжину (50+) оновила киянка Валентина Крепкіна – 5 м 11 см. Найбільшу кількість очок за міжнародним рейтингом набрала Катерина Шведова з Сумщини (70+) завдяки перемозі у стрибках у висоту з результатом 1.05 (91,30 очок).
 
Головним героєм змагань став дніпрянин Олександр Дриголь, який наразі представляє Ізраїль. У віковій групі 50+ метанні молота молота він встановив світовий рекорд (73 м 70 см), в метанні ваги – рекорд Європи (23 м 96 см). Останній його результат став найкращим на чемпіонаті у перерахунку на бали WMA – 106,54. За словами Олександра, після невеликого терміну перебування в Ізраїлі він повернувся в Дніпро, і наразі повертатиме собі наше спортивне громадянство, щоб надалі на міжнародній ветеранській арені представляти вже Україну.
 
Більше світлин дивіться на нашій сторінці в соціальній мережі Facebook: www.facebook.com/donsportmolod – за посиланням
 
 
21.07.2018

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах