Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


«Олімпійське літо» у «Смарагдовому місті» з пауерліфтерами Олексієм Бичковим та Андрієм Шевченком

18 липня в санаторно-оздоровчому центрі соціальної реабілітації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування «Смарагдове місто» пройшло спортивне свято в рамках проведення фізкультурно-оздоровчих заходів «Олімпійське літо».

Організаторами заходу виступили департамент сім'ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації та обласна дитячо-юнацька спортивна школа для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків. Мета заходу – популяризація цінностей спорту та здорового способу життя серед дітей з багатодітних сімей, вихованців дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей та дітей з інвалідністю.

250 хлопців і дівчат із Дружківки, Краматорська, Костянтинівки, Торецька, Миколаївки, Лиману, Слов’янська, Слов’янського району стали учасниками майстер-класу та вікторин, які провели титуловані пауерліфтери Донеччини: заслужений майстер спорту України Олексій Бичков та його вихованець – майстер спорту України міжнародного класу Андрій Шевченко.

Спортсмени продемонстрували дітям відеофрагменти зі своїх тренувань та виступів за кордоном, розповіли про свої досягнення, про вид спорту та запросили до секцій всіх бажаючих займатися пауерліфтингом. Кожен присутній на заході мав змогу зробити спільне фото з чемпіоном та у власних руках потримати медалі, зароблені важкою працею на тренуваннях.

 

Нагадаємо, Олексій Бичков є чемпіоном Європи серед чоловіків 2014 та 2015 років, чемпіоном світу серед чоловіків 2015, 2016 та 2017 років, рекордсменом світу (сума триборства 1127,5 кг). У доробку Андрія Шевченка – звання чемпіона Європи серед юніорів 2017 та 2018 років, «срібло» чемпіонатів світу серед юніорів 2016 та 2017 років.

Діти прагнули живого спілкування, їх цікавило геть усе: перші кроки Олексія та Андрія в спорті, як швидко вони дійшли до своїх перемог та скільки країн відвідали. На згадку про спортивне свято хлопці і дівчата отримали пам’ятні подарунки.

 
 
 
20.07.2018

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах