Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Вітаємо з Міжнародним днем шахів!

Шахи набули широкого поширення в сучасному світі. Поєднуючи в собі елементи спорту, науки і культури, вони мають велике значення для багатостороннього виховання підростаючого покоління, допомагають розвитку концентрації уваги, логічного мислення, уміння долати труднощі і вибудовувати свої стратегічні дії.

У Донецькій області шанують шахи і заслужено пишаються своїми талановитими шахістами. Руслан Пономарьов, вихованець краматорської шахової школи, став гросмейстером у 14-річному віці, а у 18 років завоював звання наймолодшого чемпіона світу за версією ФІДЕ. Сергій Карякін, граючи в Краматорську, перевищив досягнення Пономарьова, ставши гросмейстером у 12 років.

У 2017 році знаменною подією в спортивному житті нашого регіону стало проведення на Донеччині всеукраїнських змагань серед жінок: півфіналу чемпіонату України з класичних шахів та чемпіонату України зі швидких шахів та бліцу. Ці ж турніри повернуться в Краматорськ у вересні-жовтні 2018-го. Також цьогоріч Донецький обласний шаховий клуб імені Олександра Момота прийняв чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 18 років і фінальні змагання першої Всеукраїнської Гімназіади з шахів.

Щиро вітаю із сьогоднішнім святом любителів гри у шахи і тих, хто професійно займається цим видом спорту! Бажаю вам впевненості у своїх силах, наснаги, незламної жаги до перемог і самовдосконалення!

 

З повагою,

Директор департаменту                                                      В.П. Мицик

 
20.07.2018

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах