Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


День Конституції України в «Перлині Донеччини»

28 червня в Святогірську, в оздоровчому комплексі «Перлина Донеччини», відбулись заходи до Дня Конституції України. На них завітали заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, заступник директора департаменту Лілія Золкіна та інші почесні гості.   

Обласний дитячо-молодіжний санаторно-оздоровчий комплекс «Перлина Донеччини» зустрів гостей хлібом-сіллю. Перед тематичними заходами екскурсію по комплексу провів його директор Андрій Остроцький, яка засвідчила розмаїття дитячого відпочинку і оздоровлення. Одна з родзинок сучасного комплексу – туристичне містечко. Діти мають можливість переселитися на добу з комфортного житла в наметовий табір, набути туристських навичок, а також потренуватися в подоланні перешкод і стрільбі з пневматичної гвинтівки.      

«Мета візиту – святкування разом з дітьми Дня Коституції, основоположного Закону України, - говорить заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз. - Це дійсно важливо, і діти мають розуміти, що вони вже є маленькими громадянами України. Тому саме  сьогодні ми завітали сюди, щоб подивитися, як живуть діти, як вони відпочивають, як працюють, які заходи сьогодні відбуваються в таборі. Ми вважаємо, що дитяче оздоровлення – це надважливо. На теренах Донецької області триває операція Об’єднаних сил по відсічі та стримуванню збройної агресії Російської Федерації. Наслідком бойових дій є величезна кількість дітей, яка потребує оздоровлення в першу чергу. Це діти з лінії розмежування і з так званої «сірої зони», які постійно піддаються стресу внаслідок обстрілів, вибухів. Пріоритетом у діяльності Донецької облдержадміністрації є першочергове оздоровлення дітей з «сірої зони», потім дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Для цього умови є, засоби є, фінансування передбачено, необхідні торгівельні процедури проведено. І я вважаю, що з цим завданням ми впораємось і гідно проведемо кампанію по оздоровленню дітей».    

«Ми домовились з закладами літнього відпочинку і оздоровлення дітей, щоб кожна зміна пройшла під спортивними гаслами, - розповідає директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик. - Також домовились з видатними і провідними спортсменами, щоб вони приїхали в оздоровчі заклади,   поспілкувались з дітьми, провели спортивні майстер-класи, – для того, щоб якомога більше дітей долучились до занять фізкультурою і спортом. Для дітей, які займаються в дитячо-юнацьких спортивних школах, передбачено приблизно 200 путівок на оздоровлення. Дійсно, це невелика кількість, але вони є. Обдаровані діти, які стали чемпіонами і призерами чемпіонатів Донецької області, України, міжнародних змагань, - можуть отримати путівку пільгової категорії».  

«Ми плануємо, що влітку цього року 60 відсотків дітей шкільного віку отримають можливість відпочити і оздоровитись, - ділиться планами заступник директора департаменту департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна. – Цього року ми запровадили механізм часткового фінансування путівок, тобто вартість путівки частково сплачують батьки, частково – обласний і міський бюджет. На сьогоднішній день на цю програму ми використали 7 мільйонів гривень.  Наразі в Донецькій області працюють 450 закладів дитячого оздоровлення та відпочину: цілодобові,  пришкільні, наметові. Також плануємо відкрити табори праці і відпочинку. Цього року буде багато активностей. Ми вважаємо, що у дитячих таборах обов’язково мають відзначатися державні свята. Ми залучили працівників Головного управління юстиції, які проводять Всеукраїнську акцію «Я маю право!». Також ми відкрили всі табори для представників громадських організацій, які професійно розповідають дітям про мінну небезпеку, здоровий спосіб життя, нюанси подальшого працевлаштування».   

 
28.06.2018

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах