Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Маріуполі фінішував баскетбольний чемпіонат «МАБЛ»

3 червня у Маріуполі завершився чемпіонат міста з баскетболу «Маріупольська аматорська баскетбольна ліга» сезону 2017/2018.

Сезон яскравий, ефектний, пам’ятний. Це був перший сезон «МАБЛ» у форматі «професійний», коли команди зіграли у два кола, а в серії плей-оф - до двох перемог.

Вісімка кращих баскетбольних команд Маріуполя протистояла одне одному протягом вісьмох місяців за право здійняти над головою омріяний трофей.

Дива не сталося - золоті медалі здобула команда «Іллічівець». «Заводчани» провели сезон дуже стабільно, не залишивши жодного сумніву про долю чемпіонства - як у матчах регулярного чемпіонату, так і в плей-оф. У фінальному матчі першості головні фаворити усього сезону переграли команду «MIG».

Окремо варто відзначити команду «MIG». Колектив, який ще три роки тому існував лише в думках самих гравців, уже другий сезон поспіль здобуває медалі. І якщо торік це була щаслива «бронза», то цьогоріч - таке прикре «срібло». Наразі це реальний максимум «міговців», але всьому свій час. Команда гартує свій характер, а як відомо - якщо є характер, то перемоги прийдуть.

Два кроки назад зробили чемпіони. Команда «Азовмаш ветерани», яка на початку сезону втратила свого лідера Петра Подтикана, задовольнилася лишь «бронзою». Але з лишком помстилася самому Подтиканові в матчах втішного фіналу за третє місце, обігравши команду «Великого Петра» - «SAM».

За підсумками сезону кращими гравцями визнано:

«Кращий захисник» – Роман Іванченко,
«Кращий форвард» – Євген Бумбур,
«Кращий центровий» – Сергій Агальцев,
«MVP сезону» – Валерій Гірин.

Також за особистий внесок у розвиток і популярізацію баскетболу Маріуполя нагороджено Олександра Скутельника і Петра Подтикана спеціальними призами від медійного партнеру чемпіонату - телеканалу «TV-7» (Маріуполь).

Організатори турніру подякували усім командам, які взяли участь у сезоні «МАБЛ»-2017/3018 і зробили його таким ефектним і нетривіальним.

 

 
10.06.2018

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах