Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Радіоспортсмени Донецької області здобули 24 нагороди чемпіонату Європи в Молдові

З 30 травня по 3 червня в с. Іваничі (Кишинівський район, Республіка Молдова) відбувся чемпіонат Європи з радіоспорту серед дорослих, юніорів та юнаків, спортивна радіопеленгація.

У змаганнях взяли участь 160 спортсменів з шести країн Європи: Молдова, Україна, Румунія, Болгарія, Литва, Росія.

Донецьку область гідно представили чотири спортсмени з міста Лиман - заслужений майстер спорту України Олексій Іванько, Сергій Штанько, Данило Дворніков і Володимир Андрійченко.

Наші спортсмени здобули чимало нагород – в категорії «М 14» Данило Дворніков вісім разів зійшов на першу сходинку; в категорії «М 21» Олексій Іванько в особистому заліку зайняв одне перше, два других і одне п’яте місце, а в командному заліку Олексій став триразовим переможцем.

Сергій Штанько в категорії «М 21» став дворазовим переможцем в особистому заліку і дворазовим в командному, а в категорії «М 40» здобув три  «золота» і «срібло».

Володимир Андрійченко також повернувся зі змагань з золотою нагородою чемпіонату.

Вже вкотре наші спортсмени довели, що вони у числі найкращих спортсменів з радіоспорту не тільки в Україні, а й на міжнародній арені.

Наразі наш переможець, Данило Дворніков готується до участі у чемпіонаті світу з радіоспорту серед юнаків, спортивна радіопеленгація, який пройде з 30 червня по 7 липня цього року в Чехії.

Довідка:

Змагання зі спортивної радіопеленгації - УРП (раніше вони іменувалися змагання з «Полювання на лис»). Цей цікавий вид радіоспорту «народився» в Голландії у 1947 році.

А було це так: одного разу, пізно ввечері, на вулицях Гааги з'явилася велика група молодих людей, велосипеди яких були обладнанні «дивними» для перехожих апаратами і антенами.

Рівно о півночі усі сіли на велосипеди і по команді одного з них кудись поїхали. На одному з перехресть вони, нібито, як по команді, роз'їхалися в різні боки і, повільно рухаючись, час від часу зупинялися, звірялися з картою і прослуховували ефір, обертаючи при цьому антени. Визначивши напрямок, тобто взявши пеленг по максимуму сигналу, велосипедисти методично наближались до будинку, де був розташований розшукуваний ними передавач – «лис».

 
07.06.2018

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах