Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


ДРЦ «Інваспорт». Легкоатлети Донеччини привезли 11 медалей Всеукраїнської Спартакіади «Повір у себе»

19-22 травня у Миколаєві відбулись фінальні змагання ХХV Всеукраїнської Спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед дітей з вадами зору, слуху, розумового та фізичного розвитку, ураженням опорно-рухового апарату.

Найперший старт дитячим Паралімпійським іграм України був даний Міністерством у справах сім’ї, молоді та спорту 29 червня 1994 року. Щорічно в Спартакіаді беруть участь приблизмно 20 тисяч дітей. Змагання дають можливість дітям набути впевненості в собі та своїх силах. Також вони несуть пошуковий характер - конкурс виявляє талановитих спортсменів для поповнення національної збірної команди України, з метою підготовки їх до Паралімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи.

У Миколаєві виступила збірна команда Донецької області - семеро спортсменів з міст Бахмут, Вугледар, Мирноград, Миколаївка, Слов’янськ. Протягом трьох напружених змагальних днів лекгкоатлети Донеччини здобули чотири золоті медалі і сім срібних.

Вероніка Чиж (м. Мирноград, вади слуху) та Віктор Равліс (с. Миколаївка, вади розумового та фізичного розвитку) виїхали на змагання вперше, але через велику конкуренцію не змогли посісти призові місця.

Поліна Яцук (м. Слов’янськ, вади зору) на цих змаганнях вже вдруге, вона здобула срібну медаль у стрибках в довжину.

Владислав Бондаренко (с. Миколаївка, вади розумового та фізичного розвитку) вперше поїхав на Спартакіаду і здобув срібні медалі в бігу на дистанції 400 м та в метанні м’яча.

Віктор Витовтов (м. Бахмут, ураження опорно-рухового апарату) вдруге виступив на цих змаганнях і здобув дві срібні медалі - на дистанціях біг 200 м та метання м’яча.

Єва Каулькіна раз (м. Слов’янськ, з вади зору) на цих змаганнях вдруге, вона здобула золоту медаль у стрибках в довжину та дві срібні медалі в бігу на дистанціях 100 м та 200 м.

Валерія Літвяхова (м. Вугледар, ураження опорно-рухового апарату) також виступила на цих змаганнях не вперше і здобула три золоті медалі – в бігу на дистанціях 100 м, 200 м, 800 м.

Отже, спортсмени збірної команди Донеччини спромоглися стати кращими не лише в Донецькій області, але й в Україні, і довели усім, що немає тих речей, які не змогла б досягти людина завдяки своїй силі волі та цілеспрямованості. Вони - приклад для юних донеччан, уособлення духу та мужності.  

 
27.05.2018

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах