Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Найкращі легкоатлети Донеччини та Луганщини змагались на Кубок Донецької області

12 травня в Бахмуті на стадіоні «Металург» пройшов Кубок Донецької області з легкої атлетики. За нагороди та право виступити на майбутньому чемпіонату Україні боролись спортсмени з різних куточків Донеччини та Луганщини.

Учасників на урочистому відкритті змагань привітав директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик. «Донецька обласна державна адміністрація приділяє пильну увагу розвитку спорту вищих досягнень, і найкращі спортсмени отримують стипендії, що є найбільшими в Україні (7-10 тисяч гривень на місяць). Також ті атлети та їх тренери, які показують високі результати на офіційних міжнародних змаганнях, заохочуються одноразовими грошовими виплатами. Сподіваюсь, наявна підтримка з боку регіону слугуватиме новим яскравим досягненням легкої атлетики Донецької області», - зазначив він.

У фінальних забігах серед чоловіків на 100 м перемогу з часом 10.9 с здобув Ілля Перцович, Євген Винничук з результатом 48.7 с став кращим у бігу на 400 м. Високими результатами порадували чоловіки на дистанції 200 м: Олександр Пирогов впевнено посів першу сходинку (21.6 с), за ним – Кирило Приходько (22.0 с). Найкращим на дистанції 800 м був Микола Овсянников (1:58.6 хв.). Новий рекорд стадіону «Металург» у стрибках з жердиною підкорився Микиті Поліщуку – 4 м 30 см. У потрійному стрибку серед чоловіків з результатом 15 м 79 см переміг Олександр Малосілов.

Фінальні забіги серед жінок на 100 м завершились тріумфом Євгенії Коновалової (12.1 с). Найкращий час на дистанції 400 м показала фіналістка Олімпійських ігор 2012 та 2016 років Аліна Логвиненко – 52.6 с.

Катерина Коваль з результатом 2:11.2 хв. стала кращою в бігу на 800 м, Олена Радюк перемогла на дистанції 200 м (24.8 с). У потрійному стрибку серед жінок не було рівних Катерині Поповій, якій підкорилась позначка 13 м 32 см. У штовханні ядра 4 кг перемогу з результатом 12 м 08 см здобула Марія Ларіна.

 
 
 

За результатами Кубку Донецької області з легкої атлетики командний залік виграв Бахмут (510 очок), на другому місці – Костянтинівка (369 очок), на третьому – Слов’янськ (170 очок).

Переможцям та призерам нагороди вручили відомі олімпійці – члени команди спортивного комітету Державної прикордонної служби України, які в той день завітали до Бахмута: бронзові призерки Олімпійських ігор Єлизавета Бризгіна та Христина Стуй (Лондон-2012), призери Олімпійських ігор зі стрільби з лука Олександр Сердюк (Афіни-2004), Наталія Бурдейна, Катерина Дубровіна (Сідней-2000), чемпіонка світу та Європи зі стрільби з лука Тетяна Дорохова.

 
 
 
 
 
22.05.2018

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах