Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На шахових змаганнях Всесвітньої гімназіади Донеччину представить Олена Мартинкова

Після 10-річної перерви Україна знову вирушає на Всесвітню гімназіаду – масштабний спортивний форум серед школярів. 2-9 травня в складі національної збірної будуть виступати 122 спортсмени 14-17 років з 22-х областей нашої країни.

У змаганнях з шахів Україну представлятимуть переможці першої Всеукраїнської гімназіади з цього виду спорту, що приймав Краматорськ, – киянин Кірілл Шевченко та Олена Мартинкова з Краматорська, вихованка Донецького обласного шахового клубу ім. О.В.Момота (тренер – її батько Олександр Мартинков).

1-й тур запланований на 4 травня. Із основних конкурентів українських шахістів – представники Китаю, Росії та Вірменії.

Довідково:

У період з 2 до 9 травня в місті Маракеш (Королівство Марокко) відбудеться ХVІІ Всесвітня літня Гімназіада під егідою Міжнародної федерації шкільного спорту (ISF). Очікується участь 4000 спортсменів з понад 60 країн світу; 18 видів спорту, 6 з яких уперше включені до програми ігор – бокс, велоспорт, гольф, петанк, серфінг і тхеквондо.

Всесвітню літню Гімназіаду вперше проведено в 1974 році в Німеччині. Від початку вона проводилася один раз в два роки, потім – один раз у чотири роки. У 2016 році за рішенням Генеральної Асамблеї, Гімназіаді повернули дворічний цикл. На африканському континенті Гімназіада проводиться вперше.

 
02.05.2018

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах