Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Злива медалей чемпіонатів України від велосипедистів Донеччини

З 29 березня по 1 квітня спортсмени Донецької області здобули нагороди різного ґатунку на всеукраїнських змаганнях з велоспорту: в Ужгороді на зимовому чемпіонаті України з маунтенбайку в індивідуальній гонці на час, командній парній гонці та кросі-кантрі на короткому крузі (серед усіх вікових категорій), а також у Миколаєві на відкритому командному чемпіонаті України на шосе з неолімпійських номерів програми (серед юнаків та дівчат, молодших юнаків та молодших дівчат).

До столиці Закарпаття від Донецької області поїхали 15 спортсменів – з них 12 представників Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки та 3 вихованця обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з велосипедного спорту (Лиман).

У перший день змагань в індивідуальній гонці на час 5 км серед юніорів звання чемпіона завоював Геннадій Моісєєв (ДВУОР, Бахмут, тренер Людмила Сауткіна), срібну медаль отримав Данило Білоус (ОСДЮСШОР-ДВУОР, тренери Ілона Шевченко та Валерій Красов).

Успіх велосипедисти Донеччини розвили в гонці на час у віковій категорії дівчата: Ганна Олійник здобула золоту нагороду, Аліна Пузик стала срібною призеркою (обидві – ОСДЮСШОР-ДВУОР, тренери Ілона Шевченко, Людмила Сауткіна). Також серед юнаків третім став Єлисей Яковлєв (ДВУОР).

Другий день змагань приніс спортсменам Донецької області два «золота» у парній гонці: кращими серед юніорів стали Геннадій Моісєєв та Данило Білоус, серед дівчат – Ганна Олійник і Аліна Пузик.

Наостанок у кросі-кантрі на короткому крузі знову на першій сходинці опинилися Геннадій Моісєєв (юніори) та Ганна Олійник (дівчата). «Срібло» у Аліни Пузик (дівчата), «бронза» у Данила Білоуса (юніори).

 
 

У змаганнях з велоспорту на шосе в Миколаєві Донеччину представили 7 спортсменів, вихованці старшого тренера Валерія Красова та тренера КДЮСШ «Атлетик» міста Маріуполь Романа Іванова.

Серед молодших юнаків у парній гонці на 5 км стартувало 26 пар, і на фініші велосипедисти нашого регіону були четвертими. Іван Андреєв (ОСДЮСШОР, тренер Валерій Красов) та Олексій Никипілов (ОСДЮСШОР – ДВУОР, тренери О.Ярмак, Валерій Красов) показали результат 9 хв. 16 сек. Час першої команди з Дніпропетровської області – 8 хв. 24 сек., другої з Миколаївської області – 8 хв. 41 сек., третьої з Вінницької області – 8 хв. 52 сек.

У наступний день миколаївських змагань, за умов надзвичайно сильного вітру, спортсмени Донеччини спромоглися здобути срібні медалі в командній гонці на 5 км. Іван Андреєв (ОСДЮСШОР), Олексій Никипілов (ОСДЮСШОР – ДВУОР) та Пилип Сапельченко (КДЮСШ «Атлетик» м. Маріуполь) фінішували з часом 9 хв. 25 сек. Результат переможців з Хмельниччини – 9 хв. 15 сек., бронзових призерів із Кіровоградщини – 9 хв. 27 сек.

 

Зазначимо, що серед старших юнаків на дистанції 10 км команда Донецької області показала 6-й результат – 19 хв. 36 сек.

У останній день змагань в гонці-критеріумі на 10 км, що проходила в миколаївському парку Перемоги, наші велосипедисти, на жаль, не потрапили до числа кращих: падіння Олексія Никипілова перекреслили надії на медаль. 

 
02.04.2018

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах