Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Секрети прикладного айкідо від володаря чорного поясу

15-18 березня у Києві, на базі НПУ (Національний педагогічний університет імені М.П.Драгоманова), відбувся міжнародний семінар з прикладного айкідо, який провів керівник Міжнародної федерації прикладного айкідо Радоіци Спасович, чорний пояс, 9-й Дан (Сербія).

Протягом чотириденного семінару в тренуваннях взяли участь понад 200 спортсменів, віком від 4-х до 65-ти років. Донеччину на цьому семінарі представили Ярослав Гергель, Єлизавета Коструб і Артем Дерев’янко зі Слов’янська.

Прикладне айкідо - це європейський стиль айкідо, напрямок самооборони, створений на принципах японського айкідо, але при цьому доповнений напрацюваннями інших бойових мистецтв.

Техніки в прикладному айкідо виконуються в більш жорсткій формі, аніж в класичному японському стилі. Ця система призначена для використання в реальних бойових і вуличних умовах. Техніки спрямовані на максимально швидку нейтралізацію супротивника, його контроль і, при необхідності, конвоювання.

Варто відзначити, що Слов’янська спортивна організація «Центр розвитку айкідо «Му-шин» (керівник - Артем Дерев’янко, спортивна база - ЗОШ №18, ЗОШ №10), яка протягом багатьох років займається розвитком японського айкідо айкікай, розпочала співпрацю з Федерацією прикладного айкідо і розвиток цього напряму. 

 

 
28.03.2018

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах