Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Спортсмени Донеччини стали призерами Кубку України з гирьового спорту

З 1 по 4 листопада на території туристичного центру «Буковель» у с. Паляниця Івано-Франківської області відбувся Кубок України з гирьового спорту серед чоловіків та жінок.

У програмі змагань були передбачені наступні номінації: серед чоловіків – двоборство (поштовх та ривок), поштовх довгим циклом та естафета, серед жінок – ривок. Чоловіки змагалися на снарядах вагою 32 кг, а жінки – 24 кг.

Змагатися приїхало 104 спортсмени з 11 областей країни.

У перший день змагання проходили в програмі двоборства серед чоловіків. У надлегкій та легкій вагових категоріях перші бали команді Донецької області своїми виступами принесли кандидати в майстри спорту Марко Лук’янчук, Михайло Іванюк, Артур Федоров та Владислав Кульченко (усі – з Донецька). Спортсмени не увійшли до призових трійок, поступившись більш досвідченим суперникам, але набули важливого досвіду виступу на змаганнях такого рівня.

У середній ваговій категорії майстер спорту Анатолій Головань (м. Українськ) виконав 89 підйомів у поштовху та 124 ривків і в результаті посів третє призове місце.

У важкій ваговій категорії майстер спорту з Красноармійського району Леон Білицький (тренер – Валерій Білицький) завоював срібну нагороду, виконавши 106 поштовхів та 132 ривків гир вагою 32 кг.

У надважкій ваговій категорії спортсмен донеччанин Микола Іванченко зупинився за крок від «бронзи», і його втішили лише залікові бали до командної скриньки.

На другий день змагалися чоловіки в поштовху довгим циклом, а також жінки в ривку.

У довгому циклу команда області була представлена суто донецькими спортсменами. Кандидати в майстри спорту Марко Лук’янчук та Артур Федоров в результаті виступів посіли четверте та п’яте місця відповідно. У суперважкій ваговій категорії бронзову нагороду для команди здобув спортсмен Микола Іванченко з Донецька (наставник – Артур Сасік, заслужений тренер України), який дебютував на змаганнях всеукраїнського рівня.

На жаль, на цих змаганнях у складі команди Донецької області не було представниць прекрасної половини людства, тому при підрахунку результату командної боротьби спортсмени Донецької області опинились лише на п’ятому місці.

Наприкінці відбулися змагання командної естафети в поштовху двох гир коротким циклом, у яких заявилося 7 команд. Склад кожної команди – 3 чоловіки. Мета – набрати найбільшу кількість підйомів. На виконання вправи кожному учаснику відводилося 3 хвилини, для команди – 9 хвилин відповідно. Спортсмени Донецької області в цих змаганнях у результаті напруженої та видовищної боротьби посіли друге командне місце. Склад команди: майстри спорту Анатолій Головань (38 підйомів), Артур Сасік (48 підйомів) та Леон Білицький (50 підйомів).

Змагання з гирьового спорту набувають видовищності та популярності. Цього разу вперше було започатковано он-лайн трансляцію змагань,  проведено декілька допінг-проб серед чемпіонів та призерів змагань.

Попереду найважливіші старти цього року – чемпіонат світу, який відбудеться в Тюмені (Російська Федерація), отже побажаємо нашим спортсменам якнайшвидше відновитися та добре підготуватися до цих змагань.

 
06.11.2013

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах