Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Володимир Мицик: передача «Лісової казки» під будівництво регіональної спортивної бази – це нові можливості для дітей Слов’янська та Донеччини

Нагальне питання, яке турбує громаду Слов’янська протягом декількох місяців на рубежі 2017-2018 років, стосується долі позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Лісова казка». Донецька облдержадміністрація виступила ініціатором зведення на місці цього табору регіональної спортивної бази, що дасть можливість цілорічно проводити навчально-тренувальні збори, спортивно-масові заходи обласного, Всеукраїнського та навіть міжнародного рівнів, а також приймати на оздоровлення дітей, які займаються в дитячо-юнацьких спортивних школах. До Слов’янської міської ради була направлена відповідна пропозиція – розглянути питання щодо передачі нежитлових будівель та споруд «Лісової казки» у спільну власність територіальних громад, сіл, селищ, міст, що перебуває в управлінні обласної ради.

На думку балансоутримувача, яким з грудня 2001 року є відділ освіти Слов’янської міськради, позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Лісова казка» сьогодні не відповідає сучасним вимогам та потребує значних фінансових вкладень, щоб мати змогу надавати якісні послуги. І замість витрат коштів на ремонт існуючих уже зношених будівель, споруд, обладнання доцільним вважається спрямувати фінансовий ресурс міського, а також обласного бюджетів на придбання путівок дітям пільгових категорій, які оздоровлювались у «Лісовій казці», у інші, більш комфортабельні табори Донеччини і України.

Зазначене питання неодноразово обговорювалося: на зустрічах зі спортивною громадськістю, під час виїздів до табору депутатів Слов’янської міської ради, на сесії Святогірської міської ради, на публічному громадському обговоренні («круглий стіл»), форумі місцевого розвитку м. Слов’янська. Вчергове воно стало темою спілкування в студії телеканалу «С-плюс», до якої в якості гостя завітав директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.

Дійсно, на сьогодні в Донецькій області залишилося всього два комунальних заклади оздоровлення: «Лісова казка» у Святогірську та «Вогник» у Бахмуті. Стосовно другого, на його базі з 2015 року веде свою діяльність Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С.Бубки. А саме – у той час, як «Вогник» не використовується для оздоровлення, там проживають і навчаються учні училища.

У разі, якщо профіль «Лісової казки» буде змінено й там будуватиметься регіональна спортивна база, діти Слов’янська нічого не втратять, і оздоровлення для них проводитиметься в неменшій кількості та в більшій якості. Адже інші міста Донецької області, що не мають подібних комунальних закладів, згідно відповідного Закону України забезпечують у повному обсязі оздоровлення та змістовне дозвілля дітей.

За умов реалізації передового досвіду щодо оздоровлення – так званого «полтавського методу», кошти на придбання путівок в табори виділяються з місцевого, обласного бюджетів, також за рахунок підприємств, а батьки мають змогу обрати для відпочинку дітей місце, яке вважатимуть зручним. Проаналізувавши дані за минулий рік, можу сказати, що більшість дітей Донеччини оздоровлювалися саме на території області.

Як директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, я бачу роботу майбутнього закладу таким чином: там мають бути і спортсмени-еліта (ті, які готуються на чемпіонати світу, Олімпійські ігри, Паралімпійські ігри), і резерв – діти, які тренуються в дитячо-юнацьких спортивних школах та по вікових категоріях вже є членами збірної Донецької області. Це будуть представники Слов’янська, Слов’янського району, Маріуполя, інших населених пунктів регіону – кращі з кращих, і вони цілорічно проводитимуть учбово-тренувальний процес та оздоровлення.

Потрібно наголосити – ніхто нічого не забирає, є пропозиція від Донецької облдержадміністрації до Слов’янської міської ради розглянути питання щодо передачі позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Лісова казка» у спільну власність територіальних громад, сіл, селищ, міст, що перебуває в управлінні обласної ради. Мета – будівництво в Святогірську регіональної спортивної бази, і в обласному бюджеті вже передбачені гроші для розробки проектно-кошторисної документації.

Рішення з зазначеного питання прийматимуть депутати Слов’янська на сесії міської ради.

Сюжет телеканалу "С-плюс"

 
18.02.2018

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах