Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Сьогодні в Донецьку завершилися змагання юних важкоатлетів

1-2 листопада в донецькому Палаці спорту «Шахтар» відбулася відкрита особиста першість Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву (ОСДЮСШОР) з важкої атлетики серед юних спортсменів.

У вітальній промові на відкритті змагань заступник директора ОСДЮСШОР з важкої атлетики Анатолій Коваленко підкреслив важливість подібних змагань для юних спортсменів, адже навіть учасники Олімпійських ігор колись починали свою спортивну кар’єру з цього рівня. Анатолій Ілліч зазначив, що для досягнення найвищих результатів необхідна копітка щоденна робота, яка передбачає не тільки фізичний, але й моральний і духовний розвиток. 

Усього в змаганнях цього року взяли участь більше 150 юнаків та дівчат 1999-2000 та 2001-2002 років народження, які представляли відділення Обласної СДЮСШОР з важкої атлетики з 13 міст Донеччини: Білозерська, Вугледару, Донецька, Дружківки, Зугресу, Зугресу-2, Іловайська, Краматорська, Красного Лиману, Маріуполя, Селидова, Сніжного, Харцизька, а також окремо запрошені команди відділень дитячо-юнацьких спортивних шкіл з Горлівки, Тореза, Вугледару та Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки.

Учасниками змагань стали не тільки новачки важкої атлетики, а й досвідчені юні спортсмени – переможці та призери чемпіонату України серед юнаків і дівчат до 13 та 15 років, який відбувся у вересні поточного року в Тернополі. Нагадаємо, тоді вихованці ОСДЮСШОР завоювали 12 медалей, посівши перше і друге загальнокомандні місця серед юнаків та дівчат до 15 років і четверте і п’яте загальнокомандні місця серед юнаків та дівчат до 13 років. Серед них були: Марина Александрова (Білозерське, тренер – Володимир Жога), Каміла Конотоп (Красний Лиман, тренер – Євген Рокочий) – на фото, Анастасія Зініна (Зугрес, ДВУОР ім. С.Бубки, тренери – Володимир Руденко, Едуард Нафанець), Павло Чесак (Іловайськ, тренер – Іван Крисанов), Арсен Погосов (Дружківка, ДВУОР ім. С. Бубки, тренери – Віктор Кузнєцов, Едуард Нафанець), рекордсмен України 2013 серед юнаків до 13 років у ривку Іван Савенков (Харцизьк, тренери – Павло Таймазов, Олексій Мед).

Призові місця в особистій першості ОСДЮСШОР з важкої атлетики були завойовані вихованцями всіх відділень школи, що характеризує якісну роботу тренерів-викладачів на Донеччині.

Аналізуючи результати, показані юними спортсменами на даних змаганнях, можна підвести підсумок, що ряд вихованців ОСДЮСШОР, які не брали участі в чемпіонаті України-2013 до 13 і 15 років, змогли б на рівних боротися з найкращими юними важкоатлетами країни. Результати призерів першості України 2013 року у своїх вагових категоріях показали Володимир Вааль (Маріуполь, тренер – Сергій Аленін), Матвій Підфігурний (Зугрес, тренер – Володимир Руденко), Олександр Менгазедінов (Сніжне, тренер – Євген Баженов), Андрій Каменєв (Краматорськ, тренери – Олег Санніков, Сергій Жалов).

 
02.11.2013

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах