Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську відбулось останнє засідання колегії управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації

31 січня в Краматорську пройшло останнє засідання колегії управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації, що припинить свою дію з 14 лютого. Його правонаступником буде департамент сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації.

Захід пройшов за участю директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Володимира Мицика, членів колегії, керівників обласних фізкультурно-спортивних організацій, працівників управління.

- Хочу подякувати всім членам колегії управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації – робота нашого дорадчого органу була дійсно різноплановою, розглядалось широко коло питань галузі, що неодноразово відмічалось у Міністерстві молоді та спорту України. Сподіваюсь, такою ж ефективною виявиться діяльність новоствореної колегії департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, - зазначив у вступному слові перед початком засідання Володимир Мицик.

З першого питання порядку денного доповіла начальник відділу організаційно-спортивної роботи управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Попова. Вона позначила перелік заходів з фізичної культури та спорту Донецької області на 2018 рік, які фінансуються з обласного бюджету. Так, до нього увійшли: спортивні заходи з підготовки та участі збірних команд і спортсменів області у змаганнях усіх рівнів з 36-ти літніх та 2-х зимових олімпійських видів спорту, 65-ти неолімпійських видів спорту; спортивні заходи щодо підготовки спортсменів області-кандидатів на участь у XXXІІ Олімпійських іграх; спортивні заходи з розвитку олімпійського руху; спортивні заходи з розвитку спорту серед ветеранів; спортивні заходи серед місцевих осередків всеукраїнських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості; спортивно-масові заходи.

Марина Попова назвала критерії, за якими проходив розподіл коштів обласного бюджету на 2018 рік по видах спорту. У їх числі – категорія пріоритетності виду спорту; кількість осіб, що займаються; кількість кандидатів на участь у Олімпійських іграх-2020 – для олімпійських видів спорту, кількість учасників Всесвітніх ігор – для неолімпійських видів спорту; відсоткове співвідношення кількості «збірників» Донецької області до загальної чисельності національної збірної з виду спорту; кількість завойованих очок; місце у Всеукраїнському рейтингу. Вона зауважила, що проект розподілу направлять всім федераціям та координаторам з видів спорту, щоб отримати зворотній зв’язок. Остаточний розподіл коштів з обласного бюджету для олімпійських та неолімпійських видів спорту буде доведено 2 лютого на координаційній раді з громадськими організаціями.

- Кожного року ми робимо розподіл того фінансового ресурсу, який виділяється з обласного бюджету на галузь фізичної культури та спорту. І відбувається це за спеціально розробленою формулою, що відображає, як кожен вид спорту спрацював протягом року. Завдяки порозумінню та підтримці з боку керівництва облдержадміністрації, цьогоріч більшість видів спорту, що культивуються в Донеччині, матимуть на свій розвиток більше коштів. Завдання для усіх відповідальних осіб – ефективне використання цих коштів протягом календарного року, - підкреслив Володимир Мицик.

 

Про аналіз перевірок щодо правильності планування і використання коштів обласного бюджету установами фізичної культури та спорту в 2017 році доповіла начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності – головний бухгалтер управління Тетяна Полєвода. Вона зазначила, що мета внутрішнього аудиту, який проводився в обласних спортивних організаціях, – підказати, навчити, і відобразити в довідках помилки і недоліки, щоб колеги їх виправили та уникнули в майбутньому. Так, поширеними є помилки при нарахуванні заробітної плати, прийнятті авансових звітів, також зустрічаються помилки при визначенні показників річного плану закупівель.

 

Згідно наступного питання порядку денного, члени колегії заслухали інформацію про стан виконавської дисципліни та організацію роботи зі зверненнями громадян у 2017 році. Головний спеціаліст відділу реалізації профільних програм управління Олена Богданович зазначила, що торік виконано 1164 контрольних документа, відсоток своєчасного виконання документів складає 100 %. Також у 2017 році виконано всі 245 доручень керівництва управління. За звітний період в управління надійшло 40 звернень громадян, з них: 11 колективних, 5 повторних, 1 анонімне (40 вирішено по суті, з яких 11 задоволено та 29 роз’яснено). На особистих прийомах керівництва управління розглянуто та відпрацьовано 11 звернень громадян. З детальною інформаційно-аналітичною довідкою про підсумки роботи зі зверненнями громадян за 2017 рік можна ознайомитися у вкладеному файлі.

 
31.01.2018

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах