Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Донецьку відбулась прем’єра фільму «Іван Сила»

Прем’єру фільму, головним посилом якого є духовне і патріотичне виховання молоді, відвідали представники спортивної громадськості Донецька. Серед почесних гостей заходу були в.о. начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, директор КП РСК «Олімпійський» Олександр Громаков, Герой України, багаторазовий паралімпійський чемпіон Віктор Смирнов.

Фільм створено за мотивами книги Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили». Прототипом головного героя став цирковий український силач Іван Фірцак, якого в 1928 році визнали найсильнішою людиною планети. На піку своєї кар’єри він припинив виступати за кордоном і повернувся на батьківщину. Фільм відтворює окремі сторінки життя молодого Івана, який гідно пройшов через серйозні випробування.

Дія фільму розгортається в Європі початку ХХ століття, тому всі люди в кадрі, включаючи численну масовку, одягнені в історичні костюми. Крім того, усі силові трюки виконані у фільмі наживо.

Головну роль силача виконав чемпіон України з пауерліфтингу, цирковий артист, автор безлічі силових рекордів наш земляк Дмитро Халаджі. Крім професійних артистів, таких як Ольга Сумська, Богдан Бенюк, Борис Барський, Володимир Комаров та інші, у фільмі знявся ще один український силач, неодноразовий чемпіон світу в силовому багатоборстві Василь Вірастюк.

Зйомки фільму почалися 21 серпня 2012 року і тривали три з половиною місяці. Сценаристи фільму – Віктор Андрієнко та Ігор Письменний. «Іван Сила» – це широкоформатний повнометражний пригодницький фільм, на 100 % створений за рахунок державного фінансування та на замовлення Державного агентства України з питань кіно.

 

 
18.10.2013

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах