Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донеччани взяли участь у чемпіонаті світу з розв’язування шахових композицій

Наприкінці вересня в Батумі (Грузія) пройшов 56-й світовий конгрес із шахової композиції, у рамках якого відбувся 37-й чемпіонат світу з розв’язування шахових композицій.

У світовому конгресі з шахової композиції взяли участь дев’ятнадцять країн Європи та Азії, включаючи Японію.

Програма Конгресу за багато років переросла в стандартну і на цей раз мало чим відрізнялася від попередніх – рішення організаційних питань по композиції, підведення підсумків щодо складання, турніри з рішення і т.п. У центрі уваги опинилися підсумки недавно завершеного 9-го командного чемпіонату світу зі складання шахових композицій, у якому збірна команда України посіла друге місце. Донеччину в складі команди представляв маріупольський майстер спорту Ігор Ярмонов, триходівка якого (спільно з Михайлом Марандюком з Чернівців) посіла перше місце.

Одночасно в рамках конгресу проводився 37-й чемпіонат світу з розв’язування шахових композицій. Підсумки чемпіонату як в особистому, так і в командному заліках не принесли сенсацій – свої лідируючі позиції продовжують утримувати спортсмени Польщі, Німеччини та Сербії.

Слід звернути увагу на виступ донецького юніора – майстра спорту Володимира Арідова, результати якого ростуть від турніру до турніру. На цей раз наш земляк посів друге місце серед своєї вікової категорії. І хоча відставання від першого місця було досить великим, прогресуючі тенденції в темпах зростання цього обдарованого спортсмена вселяють надії на оптимістичне майбутнє.

Ще одна приємна новина для донецьких шанувальників Каїси: ветерану шахової композиції з Дебальцевого, майстру спорту Михайлу Гершинському, на Конгресі було присвоєно звання міжнародного судді ФІДЕ.

Командні результати чемпіонату світу:

1 . Польща - 178.5 зі 180
2 . Німеччина - 162.5
3 . Сербія - 159.25
... 6. Україна - 145.
 
18.10.2013

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах