Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Мирнограді відбувся чемпіонат України з мотокросу, присвячений 85-річчю Донецької області

9 травня в Мирнограді на трасі в районі хутора Балаган проходив чемпіонат України з мотокросу. Змагання були приурочені до 85-річчя від дня утворення Донецької області і пройшли під патронатом голови Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського.

Понад 50 гонщиків, які представляли Дніпро, Полтаву, Запоріжжя, Харків, Краматорськ, Добропілля, Покровськ та інші міста, демонстрували вболівальникам своє мистецтво володіння технікою.

Щоб свято спорту вийшло ще більш видовищним, громади Мирнограду і Покровська об’єдналися, що дозволило провести захід на найвищому рівні і забезпечити глядачам участь у розіграші дуже гідних призів.

У церемонії відкриття чемпіонату України взяли участь голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський, міський голова Покровська Руслан Требушкін, міський голова Мирнограда Олександр Брикалов, президент мотоциклетної асоціації України Костянтин Прокопов, начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

«Сьогоднішнє свято – це пам’ять про тих, хто не повернувся з фронтів, це пам’ять про 85-річчя Донеччини. Мотокрос – це друге дихання, погляд у перспективу. Сьогодні на території Донецької області точиться війна, тому дуже важливо, щоб в серці кожного донеччанина буда радість, а у спортсменів драйв», – наголосив Павло Жебрівський.

Протягом дня на трасі не вщухали заохочувальні вигуки вболівальників на адресу своїх фаворитів і лідерів чемпіонської гонки. Спортсмени, у свою чергу, намагалися показати найвищий клас. На одній з кращих трас протяжністю 1,5 км змагалися гонщики декількох категорій: ветерани, новачки, любителі, спортсмени класу Ореn, а також ті, хто виступав на мотоциклах об’ємом 50, 65 і 85 куб см.

Перше місце і грошовий приз у найбільш цікавому і видовищному класі Ореn завоював Дмитро Асманов, який представляє Мирноград.

Крім переможців і призерів чемпіонату, особливі заохочувальні премії дісталися наймолодшій учасниці турніру Карині Мельниковій, найдосвідченішому мотогонщику Володимиру Фастовцю, а також Володимиру Тарасову, який захищав честь України в Болгарії та виграв титул чемпіона етапу кубка Європи.

 

 
13.05.2017

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах