Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Команда гирьовиків Донецької області – у трійці кращих чемпіонату України серед юніорів

З 6 по 9 квітня в Хмельницькому проходив чемпіонат України з гирьового спорту серед юніорів та юніорок.

Під час урочистої церемонії відкриття спортсмен Донецької області, уродженець селища Кирилівка Волноваського району, Сергій Єрмоленко отримав посвідчення майстра спорту України міжнародного класу.

Окрім Сергія, свій високий клас на чемпіонаті України підтвердили ще п’ять гирьовиків Донеччини.

У змаганнях за програмою двоборства, під час яких спортсмени повинні виконати спочатку поштовх двох гир, а потім ривок однієї гирі з одною зміною руки (на кожну вправу дається 10 хвилин часу), Донецька область мала декілька призерів: Сергій Єрмоленко (Волноваський район) став кращим у ваговій категорії до 68 кг, Костянтин Тимченко (Волноваський район) посів друге місце у ваговій категорії до 73 кг, а Леон Білицький (Покровський район) здобув перемогу у ваговій категорії понад 95 кг.

У змаганнях за програмою довгого циклу переможцем у ваговій категорії понад 95 кг був Євген Пушкар (Волноваський район).

У командних естафетах наша юніорська збірна посіла друге місце, поступившись лише 4 балами представникам Житомирщини. Склад «срібної» естафетної команди Донецької області: Владислав Ніхаєв, Сергій Єрмоленко, Леонід Скидан, Костянтин Тимченко та Євген Пушкар (усі спортсмени з Волноваського району).

За результатами всіх виступів команда Донецької області посіла третє місце в загальнокомандній першості чемпіонату України. Переможці потрапили до складу національної збірної та вже проводять тренування з метою підготовки до чемпіонату Європи серед юніорів, який проходитиме в Латвії в травні.

Ще однією приємністю минулих змагань стало те, що спортсмен Волноваського району Костянтин Тимченко вперше виконав норматив майстра спорту України з гирьового спорту.

Усього учасниками чемпіонату України з гирьового спорту серед юніорів та юніорок були 146 спортсменів з 17 областей України. 

 
14.04.2017

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах