Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Спортсмени Донеччини завоювали 3 медалі на XXI міжнародному турнірі, присвяченому видатним українським борцям і тренерам

4-5 березня в Києві проходив XXI міжнародний турнір з вільної, греко-римської та жіночої боротьби, присвячений видатним українським борцям і тренерам.

Вітчизняні спортсмени не просто бажали перемогти перед рідними трибунами – на кону був і статус першого номера в збірній, що давало право поїхати на чемпіонат Європи. Правда, і гості з 21 країни ставили за мету виступити якомога успішніше.

За підсумками змагань у активі борців Донецької області опинилося три медалі: одна срібна і дві бронзові.

Маріуполець Олександр Шишман зміг створити сенсацію у ваговій категорії 85 кг, здолавши свого іменитого співвітчизника – срібного призера Олімпійських ігор 2016 року Жана Беленюка. На шляху до фіналу Олександр також переміг представників Тунісу та Ірану. У фінальній сутичці наш борець, на жаль, поступився спортсмену з Закарпаття Юрію Шкрюбі, таким чином, ставши срібним призером.

Ще один представник Донецької області Олександр Чернецький, у числі досягнень якого – «бронза» чемпіонату світу 2015 року, «срібло» чемпіонату Європи 2016 року, виступав у ваговій категорії 130 кг. На цей раз Олександр задовільнився бронзовою медаллю. Він був сильнішим за борців із Ірану та Тунісу, але у півфіналі поступився грузину Левану Арабулі. Цікавою могла б вийти сутичка Чернецького за бронзу з молодим українцем Миколою Кучмієм, але той травмувався і на «бронзовий фінал» не вийшов.

Окрім борців греко-римського стилю, внесок у медальну скарбничку Донецької області зробив і «вольник» Олександр Хоцянівський родом із Тельманівського району. Бронзовий призер чемпіонатів Європи 2010 року (серед юніорів) та 2014 року (серед дорослих), Олександр на міжнародному турнірі в Києві здобув «бронзу». У ваговій категорії 125 кг він спочатку переміг Умара Ісраїлова з Азербайджану, але потім поступився Даніелю Лігеті з Угорщини. У сутичці за «бронзу» Хоцянівський переборов спротив співвітчизника Данила Картавого.

 
07.03.2017

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах