Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Затверджено Порядок виплати одноразових грошових винагород спортсменам та тренерам Донецької області

З метою морального і матеріального заохочення спортсменів та їх наставників, досягнення яких сприяють авторитету Донецької області і України, підтримки і стимулювання розвитку спорту вищих досягнень в регіоні, розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського від 15.02.2017 № 141 був затверджений Порядок виплати одноразових грошових винагород атлетам і тренерам Донеччини, які гідно виступають на міжнародних змаганнях.

Розпорядження набирає чинності з дня його опублікування. Виплата винагород буде здійснюватися в межах видатків, передбачених в обласному бюджеті.

Винагорода виплачуватиметься спортсменам Донецької області – переможцям і призерам, які посіли перше-шосте місця на Олімпійських іграх, перше-третє місця у складі збірних команд України на офіційних міжнародних змаганнях: Паралімпійських, Дефлімпійських, Всесвітніх, Європейських, Юнацьких Олімпійських іграх, чемпіонатах світу серед дорослих, кубках світу, чемпіонатах Європи серед дорослих з олімпійських та неолімпійських видів спорту, чемпіонатах світу і Європи серед спортсменів з особливими потребами з видів спорту, що входять до програми Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, серед дорослих, та їх тренерам.

У розпорядженні визначені граничні розміри одноразових грошових виплат, які становлять певний відсоток від державних нагород, встановлених постановами Кабінету Міністрів України.

За медалі Дефлімпійських ігор (у 2017 році відбудуться 18-30 липня в турецькому Самсуні) спортсменам Донецької області встановлені винагороди, як і на Паралімпійських іграх 2016 року: за «золото» – 250 тис. грн., «срібло» – 160 тис. грн., «бронзу» – 110 тис. грн. За досягнення на Всесвітніх іграх (у 2017 році пройдуть 20-30 липня у польському Вроцлаві) атлети отримуватимуть: за перше місце – 120 тис. грн., за друге – 100 тис. грн., за третє – 60 тис. грн.

За підготовку спортсменів, які мають досягнення на міжнародних змаганнях, їх тренерам встановлюється винагорода у розмірі 50% (першим тренерам – 25%) від розміру винагороди, встановленої для атлета.

Якщо спортсмен на одному змаганні зайняв кілька призових місць, до розміру винагороди за найвище місце додається по 30% від розміру за кожне наступне місце. Також атлетам виплачуються винагороди за встановлення рекордів світу та/або Європи на офіційних міжнародних змаганнях після їх реєстрації в установленому порядку відповідно до розмірів, визначених за перше місце.

З повним текстом розпорядження голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації можна ознайомитися в прикріпленому файлі.

 
09.03.2017

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах