Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Спортсмени Донеччини з вадами зору – на п’єдесталі чемпіонату світу з жиму штанги лежачи

11 грудня в турецькій Аланії завершився чемпіонат світу з жиму штанги лежачи серед спортсменів з вадами зору.

У складі збірної команди України Донецьку область на змаганнях успішно представили 5 спортсменів, вихованці Заслужених тренерів України Ігоря Котлярова та Олексія Позднухова: Заслужені майстри спорту України Володимир Драний, Василиса Козирєва, Юрій Романюк, майстри спорту України міжнародного класу Євген Бабенко, Володимир Шаульський.

Найкращими у своїх категоріях, встановивши світові рекорди, стали: Василиса Козирєва (до 56 кг) – з результатом 70 кг, Юрій Романюк (до 67,5 кг) – з результатом 152,5 кг. Також «золото» у ваговій категорії до 60 кг здобув Володимир Драний, який пожав 110 кг.

Окрім цього, Василиса Козирєва посіла перше місце за формулою Вілкса серед жінок, а Юрій Романюк здобув перемогу в «абсолютці» серед чоловіків.

Другим у ваговій категорії до 56 кг став Володимир Шаульський з результатом 92,5 кг, третю сходинку в категорії до 75 кг зайняв Євген Бабенко (результат – 135 кг).

За підсумками чемпіонату Україна підтримала реноме однієї з найсильніших держав світу в пауерліфтингу IBSA (Міжнародна асоціація спорту сліпих). Усього українці в Аланії завоювали 11 золотих, 3 срібних і 1 бронзову медалі. У командній першості серед жінок вітчизняні спортсмени пропустили вперед тільки збірну Туреччини, а серед чоловіків команда України завоювала головний приз, обійшовши представників Туреччини і Чехії.

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик вітає спортсменів та їх тренерів з високими результатами в Туреччині та бажає нових перемог на майбутніх стартах!

 
 
 
12.12.2016

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах