Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Представники Донецької області прийняли участь в практичному семінарі з гирьового спорту в Полтаві

26 листопада 2016 року в Полтаві спільними зусиллями Полтавського обласного осередку «Союзу гирьового спорту України» та Полтавської аграрної державної академії було організовано та проведено перший в України практичний семінар з гирьового спорту.

Серед запрошених гостей були і представники Донецької області, а саме: Сасік Артур Сергійович Заслужений тренер України з гирьового спорту, майстер спорту, суддя Національної категорії та Єрмоленко Сергій, майстер спорту України, член Національної збірної команди України.

На цей захід зібралися спортсмени, тренери, судді та функціонери з багатьох куточків України – окрім Полтавської області, були представники Донеччини та Луганщини, Києва та Київської області, Харківської, Кіровоградської, Херсонської та Дніпровської областей.

Господарі розпочали семінар з екскурсії в єдиний в Україні музей гирьового спорту, в якому зібрана найбільша колекція гир в світі (загальна вага колекції більше двох тон). Організатор заходу, Мороз Олег Арсенійович, Заслужений тренер України з гирьового спорту, суддя міжнародної категорії, провів для присутніх лекцію з історії гирьового спорту, привів цікаві бібліографічні відомості з етапів модифікації гирі як спортивного снаряду.

Окрім снарядів, в музеї зібрано багато відомостей про спортсменів-богатирів минулих часів, історичних фактів та різноманітних методичних примірників. Також, є окрема експозиція зі спортивними трофеями та нагородами спортсменів Полтавщини.

Наступним питанням було обговорення методів та способів побудови спортивного тренування в гирьовому спорті, під час якого було висловлено декілька цікавих пропозицій. В обговоренні прийняли участь провідні тренери.

Після цього було проведено практичну частину семінару, під час якої спортсмени-члени Національної збірної команди України продемонстрували на практиці запропоновані способи тренувань.

Для всіх учасників господарі підготували несподіванку – презентували розроблений в Полтавській школі гирьового спорту запатентований снаряд – гирю, в якій можливо змінювати тренувальну вагу снаряду безпосередньо під час виконання підходу. Це ноу-хау в гирьовому спорті викликало жвавий інтерес у присутніх, розробників засипали запитаннями та пропозиціями.

В цілому, перший в України практичний семінар з гирьового спорту пройшов дуже організовано та цікаво. Було прийнято низку важливих рішень в напрямку розвитку гирьового спорту, обговорено новітні методи та способи побудови спортивного тренування в гирьовому спорті. Всі учасники та гості залишилися задоволеними, щиро дякували господарям заходу.

 
01.12.2016

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах