Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Слов’янську зустріли героїв XV літніх Паралімпійських ігор

22 вересня на залізничному вокзалі станції «Слов’янськ» відбулася урочиста зустріч учасників XV літніх Паралімпійських ігор, що на днях завершилися в бразильському Ріо-де-Жанейро.

У Слов’янськ – місто, де підготовку до змагань проходили більшість пловців-паралімпійців Донецької області, – сьогодні прибули три спортсмени:
- Дмитро Залевський, який став чемпіоном на дистанції 100 м на спині з новим світовим рекордом і посів четверте місце на дистанції 400 м вільним стилем (S11);
- Ірина Соцька, яка здобула дві бронзові медалі в запливах 100 м на спині та 50 м на спині (S2);
- Ніна Козлова, яка посіла 9 місце на дистанції 100 м брасом (SB6).

Паралімпійців зустрічали: начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, секретар Слов’янської міської ради Жан Кім, начальник відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Слов’янської міської ради Олександр Міщенко, керівництво та представники Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» (в.о. начальника - Костянтин Шевченко), Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів (в.о. директора - Юрій Оніщенко), друзі та близькі спортсменів, адміністрація та учні Слов’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів № 23 Донецької обласної ради, учні Слов’янського багатопрофільного ліцею, Слов’янського коледжу транспортної інфраструктури, представники Слов’янської ліги майбутніх поліцейських.

- Ми дуже щасливі вітати на рідній землі справжніх героїв. Ви – дуже сильні та мужні люди, які заставили пишатися собою всіх мешканців Донеччини і України. Ваш яскравий виступ у далекому Ріо-де-Жанейро довів нам усім, що немає тих речей, які не змогла б досягти людина завдяки своїй силі волі та цілеспрямованості, - сказав Володимир Мицик у привітанні до спортсменів.

Своїми враженнями від виступу на XV літніх Паралімпійських іграх поділився тотально незрячий плавець, володар «золота» і нового світового рекорду на дистанції 100 м на спині (S11) Дмитро Залевський:

- Підготовка до змагань була складною у багатьох планах: через відсутність бази, постійні переміщення в пошуку місця для зборів. До того ж, у мене були проблеми з плечем. Виступ для мене самого став приємною несподіванкою: рекорд був побитий більше, ніж на секунду, і це велике досягнення моє і тренера.

Нагадаємо, Паралімпіада 2016 року проходила з 7 по 18 вересня в бразильському Ріо-де-Жанейро. У складі національної збірної команди України виступали 14 спортсменів Донецької області – представники 6-ти видів спорту. За підсумками Ігор дев’ять наших паралімпійців здобули 12 медалей: 4 золоті, 1 срібну та 7 бронзових. У активі збірної команди України в Ріо опинилося 117 нагород: 41 золота, 37 срібних та 39 бронзових, що дозволило їй посісти рекордно високе третє місце в загальному медальному заліку серед країн світу.

 
 
 
22.09.2016

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах