Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Слов’янську відбувся урочистий захід з нагоди відкриття ХV літніх Паралімпійських ігор

7 вересня в Слов’янську перед адміністративною будівлею міської ради відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапору України та прапору Національного комітету спорту інвалідів з нагоди відкриття ХV літніх Паралімпійських ігор.

На захід завітали почесні гості: заступник голови Донецької облдержадміністрації Віктор Ремський, заступники Слов’янського міського голови Юрій Підлісний та Дмитро Сіваш, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.

- Саме наші спортсмени з обмеженими фізичними можливостями своїми досягненнями доводять нам, що якщо людина має силу волі, має бажання, вона здатна на дуже багато хороших вчинків у своєму житті. І я сподіваюсь, що в Донеччині буде якомога більше громадян, для яких фізична активність та спорт стануть не просто регулярним заняттям, а й сенсом життя. А ми все для цього робимо. Зокрема, за успішний виступ на майбутніх Паралімпійських іграх спортсменам Донецької області передбачено такі грошові винагороди: за перше місце – 250 тис. грн., за друге – 160 тис. грн., за третє – 110 тис. грн., - зазначив у зверненні до юних спортсменів Віктор Ремський, закликавши їх підтримати паралімпійців Донеччини.

У Паралімпіаді 2016 року, яка проходитиме з 7 по 18 вересня в бразильському Ріо-де-Жанейро, Донецьку область представлятимуть 14 спортсменів з 6 видів спорту: веслування академічне (Ярослав Коюда), велоспорт (Єгор Дементьєв), волейбол сидячи (Олексій Харламов), легка атлетика (Юлія Корунчак), пауерліфтинг (Антон Крюков), плавання (Дмитро Ванзенко, Дмитро Залевський, Ніна Козлова, Олександр Комаров, Олександр Мащенко, Ярослав Семененко, Віктор Смирнов, Ірина Соцька, Данило Чуфаров).

 

- Сьогодні ми робимо посил з рідної землі в далеку Бразилію, щоб наші паралімпійці відчували себе впевненіше. Вони доклали багато зусиль для того, щоб у Ріо-де-Жанейро як мінімум на рівних виступити серед кращих спортсменів світу. Я хочу також сказати велике спасибі тренерам, які вклали багато сил енергії в підготовку паралімпійців Донецької області. Ми віримо, що наші спортсмени сильніші, і вони порадують нас гарними результатами, - зазначив у своєму вітальному слові Володимир Мицик.

У рамках урочистої церемонії Володимир Мицик нагородив представників спортивної сфери міста Слов’янська почесними грамотами управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.

 

Урочисте право підняти Державний Прапор України та прапор Національного комітету спорту інвалідів було надано: Заслуженому тренеру України з пауерліфтингу Ігорю Котлярову, неодноразовому переможцю і призеру чемпіонатів світу, Європи, України з пауерліфтингу серед інвалідів з вадами зору Юрію Романюку, багаторазовому переможцю та призеру чемпіонатів і кубків України та Європи з дзюдо Даниїлу Мільошкіну, кращій гімнастці дитячо-юнацької спортивної школи Слов’янська Алісі Мальованій.

 
 

Більше фотографій із заходу – у альбомі на сторінці управління в соціальній мережі Facebook.

 
07.09.2016

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах