Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську урочисто зустріли призерів чемпіонату світу з пауерліфтингу серед юніорів

5 вересня в Краматорську відбулося урочисте вшанування пауерліфтерів Донецької області, які гідно представили регіон і Україну на чемпіонаті світі серед юнаків, дівчат, юніорів та юніорок.

Нагадаємо, на світовій першості, яка проходила в польському місті Щирк з 29 серпня по 3 вересня, виступало 11 спортсменів нашого регіону. У підсумку, призерами в сумі триборства стали: пауерліфтери Дружківки Дар’я Лазебна, Руслан Рузімурадов, Костянтин Мусієнко, маріупольці Руслана Краснова, Олександр Рубець, краматорчани Данило Ковальов та Андрій Шевченко.

Краматорськ зустрічав своїх спортсменів в Сквері Профспілок, відомому городянам своєю фан-зоною до чемпіонату Європи з футболу-2016 і Олімпійських ігор в Ріо.

Зі сцени пауерліфтерів привітав начальник управління з питань фізичної культури і спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.

- У нас в області склалися добрі традиції в розвитку пауерліфтингу. Спортсмени Донеччини перебувають на світовий висоті, і багато в чому це заслуга президента обласної федерації Івана Збандута. Я вітаю наших хлопців з успішним виступом в Польщі і вірю, що минулий чемпіонат світу стане для них хорошим стартом для майбутніх досягнень на дорослому рівні, - сказав Володимир Мицик.

Краматорськ на світовій першості серед юніорів представляли три спортсмени: Данило Ковальов, Микола Арсенюк і Андрій Шевченко. Пауерліфтери розповіли про свою підготовку до змагань і поділилися враженнями від виступу в Польщі.

Андрій Шевченко, срібний призер чемпіонату світу з пауерліфтингу серед юніорів у ваговій категорії понад 120 кг (посів другі місця в присіданні, жимі лежачи і сумі триборства, третє – у становій тязі):

- Перед своїм виходом на поміст боявся, переживав, знаходився в напрузі. Ми були в Польщі 6 діб, і представники моєї вагової категорії змагалися в останній день чемпіонату. Тому була одна думка: скоріше б все закінчилося, і я поїхав би додому. У підсумку вийшло все набагато краще, ніж я думав – результат у Польщі став для мене найвищим у кар'єрі. Що стосується суперників, це були дуже сильні хлопці, але вони після чемпіонату світу закінчили свої виступи серед юніорів і переходять у дорослу категорію.

Взагалі пауерліфтингом я займаюся чотири роки, з 16-тирічного віку. Прийти в цей вид спорту порадила мама. Чемпіонат світу став моїм другим міжнародним стартом – до цього був чемпіонат Європи в Іспанії. Тепер буду готуватися до наступних своїх змагань – чемпіонату Донецької області, що пройде в жовтні.

Данило Ковальов, бронзовий призер чемпіонату світу з пауерліфтингу серед юніорів у ваговій категорії до 105 кг (став третім у всіх вправах триборства):

- За своїм самопочуттям скажу, що відмінно виступив на змаганнях. Суперники були дуже сильними. Добре, що став третім, – пощастило, що американець не потягнув третій підхід. У присіданні я допустив помилки, через які не зарахували перші дві спроби – не досаджувався, не було кута. На наступних стартах все буде по-іншому. Зараз трохи відпочину, а потім буду готуватися до чемпіонату України, який пройде в лютому.

Микола Арсенюк, у ваговій категорії до 120 кг показав другий результат у присіданні, третій у становій тязі і четвертий у сумі триборства, завдяки чому виконав норматив майстра спорту України міжнародного класу:

- Підготовка до змагань була дуже доброю. При цьому я хвилювався ще більше, ніж перед своїм першим міжнародним стартом – чемпіонатом Європи. Через переживання втратив багато ваги, навіть температура була за два дні до виступу. У підсумку вважаю, що трошки недобрав, але все одно своїм результатом дуже задоволений. За «бронзу» у сумі я б цього разу не зачепився, але міг показати більші кілограми. Буду старатися на майбутнє.

 

 
06.09.2016

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах