Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Родинському розіграли футбольний Кубок вугільників

У перший раз напередодні Дня Шахтаря Кубок між найсильнішими підприємствами вугільної промисловості України розіграли в тоді ще Червонограді, що на Львівщині. Тоді у фіналі на футбольному полі гірники ДП «Ровенькиантрацит» у серії пенальті здолали своїх колег із «Львіввугілля».

У минулому році не було рівних команді ДТЕК «Павлоградвугілля». Але в сезоні нинішньому свої чемпіонські амбіції вона підтвердити не змогла. А тому напередодні півфінальних поєдинків, які проходили на стадіоні в містечку Родинське, стало відомо, що у перехідного трофея з’явиться новий власник. І цей факт додавав особливої ​​пікантності ситуації.

У першому поєдинку на поле вийшли представники ДТЕК «Добропіллявугілля» і найбільшої в Україні шахти «Покровська». Основу Добропільської команди складають футболісти, які грають за однойменний колектив, що виступає у відкритому чемпіонаті Донецької області. Тому не дивно, що вони мали ігрову перевагу. Однак, у другому таймі футболісти з Покровська схилили шальки терезів на свій бік і перемогли з рахунком 3:2.

У другому матчі господарі майданчика, гравці родинського «Шахтаря» ДП ВК «Краснолиманська», каменя від каменю не залишили від оборонних редутів команди ДП «Красноармійськвугілля» з Мирнограда – 6:0. Ця поразка настільки надломила мирноградців, що вони не змогли чинити гідного опору добропільцям, і в матчі за 3 місце поступилися з рахунком 2:8.

Непередбачуваним і захоплюючим був фінал між гравцями з Родинського і Покровська. У першій половині зустрічі господарі завдяки голу Романа Дудника вийшли вперед. А в другій сорокап’ятихвилинці зусиллями Сергія Дрегваля і Олександра Цокура провели ще два м’ячі – 3:0. Ім’я нового переможця Кубка Міністерства енергетики та вугільної промисловості України – «Шахтар» ДП ВК «Краснолиманська».

Вручаючи нагороди переможцям, Покровський міський голова Руслан Требушкін, перший віце-президент федерації футболу Донецької області Олександр Косевич, заступник голови спортивного комітету Міненерговугілля Юрій Калинюк, генеральний директор ДП ВК «Краснолиманська» Олександр Дубовик привітали спортсменів-гірників з хорошою грою і побажали нових яскравих досягнень.

 
За інформацією прес-служби федерації футболу Донецької області
 
30.08.2016

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах