Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


З 29 липня по 3 серпня 2013 року в Донецьку на кортах готельного комплексу „Вікторія” проходив Міжнародний професійний жіночий турнір „Кубок ВікКорт”

Турнір проводився під егідою ITF Women's Circuit (професійні жіночі турніри під егідою Міжнародної федерації тенісу з призовими фондами до $100000). 
Проведення змагань такого високого рівня в Донецьку – велика подія і показник націленості керівництва клубу, властей на зростання і розвиток тенісу в Донбасі і Україні в цілому.
Турнір є найкрупнішим подібним змаганням в Україні. Також цей турнір проходив під патронатом донецького міського голови Олександра Лукьянченко.
Прийняло участь 32 спортсменки у кваліфікаційних матчах, 32 - у матчах основного турніру (19 країн-учасниць).
Переможницею одиночного розряду стала лідер вітчизняного жіночого тенісу – 18-річна Еліна Світоліна з Харкова, що переграла тенісистку з Угорщини Тімею Бабош. Цей поєдинок приніс переможниці 110 рейтингових очок, завдяки чому українська тенісистка увійде до топ-45 світового жіночого рейтингу WTA. Разом з призовими Еліна відвезла з Донецька приз від організаторів – хутряну шубу.
Порадували перемогами на турнірі і завдяки домашньому турніру поліпшили свої рейтингові позиції представниці донецького клубу «ВікКорт» Катерина Козлова і Валентина Івахненко. Обидві наших тенісистки дійшли до чвертьфіналу турніру.
У парному розряді один трофей все ж удалось залишити в Донецьку завдяки вдалій грі вихованки Донецької школи олімпійського резерву «Локомотив» Юлії Бейгельзімер, що грала в дуеті з Ренатою Вораковою з Чехії. Ці тенісистки упевнено прошлі всю турнірну дистанцію і не віддавши суперницям жодного сету, стали переможницями VICCOURT CUP.

 
06.08.2013

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах