Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Бахмуті відбувся фінал Кубка Донецької області з футболу

8 червня в Бахмуті на стадіоні «Металург» пройшов фінал Кубка Донецької області з футболу.

У вирішальній грі зійшлися дві титуловані команди – «Словхліб» (Слов’янськ) і «Шахтар» ДП ВК «Краснолиманська» (Родинське).

Усього боротьбу за трофей цього року вели 10 команд Донеччини. На шляху до фіналу «Словхліб» переміг «Локомотив» (Лиман) і «Прометей» (Велика Новосілка), а «Шахтар» був сильнішим за «Краматорськ» (Краматорськ) та «Добре поле» (Добропілля).

Команди на урочистому відкритті змагань від імені очільника Донецької області Павла Жебрівського привітав начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик. Він зазначив, що суперники, які мають досягнення і на обласному, і на всеукраїнському рівні («Словхліб» – срібний призер чемпіонату України з футболу серед аматорських команд, «Шахтар» – чемпіон України серед виробничих колективів), гідні один одного, і побажав гравцям і вболівальникам цікавого футбольного дійства.

І фінал виправдав очікування. Боротьба за м’яч проходила на кожній ділянці поля, і небезпечні моменти періодично виникали біля воріт обох команд. При цьому, глядачі в основний час голів так і не побачили: або в останній момент гравців підводила точність, або майстерність демонстрували воротарі. Відзначимо, що на початку другого тайму футболіст «Словхлібу» Євген Швидкий не зміг реалізувати пенальті.

Після закінчення нульових за рахунком 90 хвилин були призначені два додаткові тайми по 15 хвилин, і всі голи в матчі припали на другий із них. Спочатку після прямої подачі з кутового головою відзначився Артем Бельчіч. А за хвилину до кінця ігрового часу «Шахтар» отримав право на штрафний удар, і в бажанні зрівняти рахунок до воріт суперника побіг навіть голкіпер родинців. На жаль для підопічних Олександра Костюка, забити гол їм не вдалося, а слов’янці, які перехопили м’яч, вразили залишені пустими ворота – другий гол «Словхліба» записав на своє ім’я Євген Швидкий.

Таким чином, ФК «Словхліб» у 12-й раз у своїй історії став володарем Кубка Донецької області.

Нагородження проводили начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, перший віце-президент федерації футболу Донецької області Олександр Косевич та начальник управління з питань фізичної культури та спорту Бахмутської міської ради Віктор Лис. Почесні гості вручили представникам «Шахтаря» срібні медалі, а «Словхліба» – золоті нагороди та Кубок. Окрім цього, спеціальні призи отримали кращі гравці обох команд: нападник «Словхлібу» Євген Швидкий і воротар «Шахтаря» Олександр Суворов.

 
 
 

Більше фотографій зі змагань – на сторінках управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в соціальних мережах Вконтакте і Facebook.

 
09.06.2016

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах