Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Ігор Жданов: Дякую всім патріотам України, які продовжують боротьбу за український спорт на вільній від окупантів землі

На своїй сторінці у Facebook Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов розповів про величезну шкоду, яку було завдано спортивній сфері України через діяльність так званих «ДНР» і «ЛНР», а також зазначив деякі позитивні кроки, які були здійснені на українських територіях Донеччини та Луганщини.

«За нашими підрахунками, через окупацію частини Донецької та Луганської областей було втрачено 114 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. В них регулярно займалося понад 47 тис. українських дітей. Важко, навіть, уявити в якому стані зараз ці школи.

Значної шкоди мародери і терористи з ДНР/ЛНР нанесли спорту вищих досягнень України, спортивній інфраструктурі держави та всьому чотирирічному циклу підготовки до літніх Олімпійських ігор – 2016 р. у Ріо-де-Жанейро.

Був змушений покинути рідні стіни колектив Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С. Бубки. Цей заклад, без перебільшення, є одним із стратегічних для українського спорту. В ньому багато років виховувалися майбутні Олімпійські чемпіони України та призери Олімпійських ігор.

На щастя, Міністерство молоді та спорту України разом із Донецькою обласною військово-цивільною адміністрацією та НОК України зробили все для того, щоб Училище змогло переїхати і відновити свою роботу у Бахмуті. Однак було втрачено час, важливі спортивні тренувальні об’єкти та обладнання, які залишилися на захопленій території.

У Донецьку втрачено сучасний спортивний комплекс «Кіровець». Бандою ДНР також «націоналізовано» базу олімпійської підготовки РСК «Олімпійський», яка мала найвищу сертифікацію Міжнародної федерації легкої атлетики. У 2013 р. Україна приймала тут престижний чемпіонат світу з легкої атлетики серед юнаків.

У 2012-2013 рр. тільки на реконструкцію та закупівлю сучасного спортивного обладнання та інвентарю для цих об’єктів з Держбюджету України було виділено понад 81 млн. грн. Тобто усі громадяни України, з усіх областей, як платники податків, долучилися до їх розбудови. Це наше національне спортивне надбання.

Десятки провідних спортсменів і тренерів України з Луганської та Донецької спортивних шкіл покинули свої домівки та стали вимушеними переселенцями. Наприклад, Ігор Радівілов, Олег Верняєв, Ольга Саладуха, Сергій Смелик, які представлятимуть Україну на Олімпіаді в Ріо-2016.

Хочу подякувати всім патріотам України, спортсменам і тренерам-вихідцям з Донеччини та Луганщини, які в умовах російсько-терористичної агресії – не здалися, не опустили руки. Вони продовжують боротьбу за український спорт на вільній від окупантів, бандитів і терористів землі».

 
02.06.2016

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах