Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Бахмуті відбувся чемпіонат області з легкої атлетики серед спортсменів-інвалідів з нагоди Дня Європи в Україні

12 травня у місті Бахмут на базі стадіону спортивного комплексу «Металург»  відбувся чемпіонат області з легкої атлетики серед спортсменів з вадами зору, слуху, розумово-фізичного розвитку та ураженням опорно-рухового апарату з  нагоди Дня Європи в Україні. Організатором змагань є Донецький регіональний центр «Інваспорт».

У змаганнях взяли участь більше 50 спортсменів - команди із 7 міст: Авдіївка, Бахмут, Димитров, Добропілля (Білецьке), Краматорськ (ДМЦПРІ), Костянтинівка, Слов'янськ та команди від 2 шкіл: Миколаївської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату № 7 Донецької обласної ради і Слов'янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ст. № 23.

На церемонії відкриття змагань були присутні: голова комітету по фізичній культурі та спорту Бахмутської міської ради, Заслужений працівник фізичної культури і спорту, Заслужений тренер України з легкої атлетики – Віктор Лис; в. о. начальника Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» - Костянтин Шевченко; перший Паралімпійський чемпіон в Україні, дворазовий призер Паралімпійських ігор в Сеулі (1988), багаторазовий переможець чемпіонатів світу та Європи – Олександр Мохер; головний суддя змагань, Заслужений тренер України та суддя національної категорії – Ігор Скирда.

Змагання проводились з таких видів як: перегони на візках 100 м, 400 м; біг: 100 м, 200 м, 400 м, 800 м, 1500 м та стрибки у довжину,  в особистій першості окремо серед чоловіків та жінок за нозологіями.

Кращими стали:
•       серед спортсменів з вадами зору:
біг 100 м та стрибки в довжину - Татаркін Сергій (м. Костянтинівка); біг 1500 м - Басов Богдан  (м. Бахмут); біг 800 м - Пересічний Богдан (м. Бахмут); біг 200 м та стрибки у довжину - Бабкин В'ячеслав (м. Авдіївка); біг 400 м – Михайличенко Олександр (Слов'янська СЗОШІ № 23)
•       серед спортсменів з вадами слуху:
біг 100 м та стрибки в довжину - Дубовий Максим (м. Костянтинівка);
•       серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату:
        чоловіки
біг 400 м у своєму класі - Жданов Андрій (м. Бахмут); біг 400 м у своєму класі - Селіхов Іларіон (м. Костянтинівка); біг 100 та 400 м у своєму класі  - Витовтов Віктор (м. Бахмут)
        жінки
біг 100 та 200 м - Долженко Анастасія (м. Димитров)
•       серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату (візки):
        чоловіки
перегони на візках 100 та 400 м - Радковський Артур (м. Бахмут)
         жінки
перегони на візках 100 та 400 м - Курочка Тетяна (м. Краматорськ)
•       серед спортсменів з вадами фізичного та розумового розвитку:
        чоловіки
біг 400 м - Кузнецов Сергій (Миколаївська СЗОШІ №7); біг 200 та 800 м - Бойко Володимир (Миколаївська СЗОШІ №7); біг 100 м та стрибки у довжину - Батеха Данило (Миколаївська СЗОШІ №7)
        жінки
біг 100 м - Арділан Вікторія (Миколаївська СЗОШІ №7); біг 800 м - Арділан Олена (Миколаївська СЗОШІ №7)

Церемонію нагородження проводили: в.о. начальника Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Шевченко Костянтин Борисович, головний суддя змагань Скирда Ігор Володимирович. Переможці та призери були нагороджені грамотами.

 
15.05.2016

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах