Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Газета "Знам'я індустрії" виявила кращих легкоатлетів серед учнівської молоді

12 травня в Костянтинівці пройшла 48-ма традиційна легкоатлетична естафета на призи обласної газети "Знам'я індустрії", присвячена Дню Перемоги і відкриттю літнього спортивного сезону.

У цьому році вперше змагання відбулись на стадіоні «Металург», що належить Костянтинівському вищому професійному училищу № 113. Це єдина в місті спортивна споруда, яка має спеціалізовані легкоатлетичні доріжки, комфортні трибуни та роздягальні.

Незважаючи на похмуру погоду, змагання вийшли світлими, емоційними та захоплюючими.

За перехідні призи змагались 23 команди по вісім учасників (по чотири юнаки і чотири дівчини), що представляли школи і середньо-спеціальні навчальні заклади Костянтинівки і Костянтинівського району.

Перед стартом юнаків надихнули на прийдешні перемоги організатори змагань та почесні гості турніру: головний редактор обласної газети "Знам'я індустрії" Геннадій Чубенко, голоний тренер з легкої атлетики Донецької області Тетяна Серорез, секретар Костянтинівської міської ради Юрій Розумний, голова Костянтинівської райдержадміністрації Володимир Маринич, заступник голови Костянтинівської районної ради Лариса Степаненко, помічник Народного депутата України Дениса Омельяновича Василь Гнап. Вони побажали юним спортсменам досягти високих результатів в естафеті та в інших змаганнях, а також успішно завершити нинішній навчальний рік.

Право підняти Державний Прапор України під час виконання Державного Гімну країни отримали капітани команд-переможниць минулорічної естафети – Костянтинівського індустрійного технікуму, Костянтинівського ліцею і Степанівської загальноосвітньої школи Костянтинівського району.

Після того, як головний суддя змагань Станіслав Асосков провів жеребкування учасників забігів, розпочалось головне дійство – боротьба на легкоатлетичних доріжках. Вона була серйозною, оскільки призерів розділяли лічені миті. Особливо жорстка конкуренція спостерігалась серед команд шкіл Костянтинівки. Перемогу буквально вирвала збірна загальноосвітньої школи № 6, яка подолала вісім етапів по сто метрів за одну хвилину 50,3 секунди. Всього 1,6 секунди поступились їм представники ліцею. Ще за такий же інтервал часу після фінішував третій колектив – школи № 15.

Серед шкіл Костянтинівського району впевнено перемогла команда Степанівської загальноосвітньої школи з результатом 1 хвилина 58,9 секунди. Друга і третя команди – Новодмитрівського ліцею і Марківської загальноосвітньої школи.

Серед середньо-спеціальних навчальних закладів перемогу здобула команда індустрійного технікуму (вони подолали дистанцію за 1 хвилину 50,4 секунди). «Срібло» – у Костянтинівського вищого професійного училища № 113 (1 хвилина 54,7 секунди), «бронза» – у медичного училища (1 хвилина 56,9 секунди).

Переможці турніру були нагороджені перехідними кубками газети "Знам'я індустрії", всі призери – солодкими призами. Їх надали організатори турніру, голова Костянтинівської райдержадміністрації Володимир Маринич і Народний депутат України Денис Омельянович.

Особливо відзначили команди Костянтинівського району. Степанівська школа також отримала нагороду - перехідний кубок, заснований до 75-річчя району, призери – грамоти районної ради, а команди, що зайняли четверте і п'яте місця, збірні Олександро-Калинівської та Іванопільської шкіл – заохочувальні солодкі призи. Ряду шкіл Костянтинівки було вручено спортивний інвентар від Донецького обласного центру «Спорт для всіх» .

Окремі нагороди чекали на кращі команди вболівальників. Солодкими наборами відзначені фанати медичного училища, індустрійного технікуму та вищого професійного училища № 113.

Проведено і конкурс плакатів, присвячених газеті "Знам'я індустрії". Кращими визнані роботи індустрійного технікуму, вищого професійного училища № 113 і Новодмитрівського ліцею.

Змагання залишило яскраві враження в учасників та їх вболівальників. Можливо, в майбутньому році змагання вийдуть на інший рівень - набудуть обласний статус. Принаймні, про це мріють організатори турніру.

 
15.05.2016

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах