Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Слов’янську пройшов міський завершальний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

6 травня 2016 року в Центральному парку культури і відпочинку міста Слов’янська пройшов міський третій – завершальний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Військово-патріотична гра «Джура» проводиться з метою виховання у молодого покоління відданості Батьківщині, готовність обороняти рідну землю, бути фізично розвинутою та духовно багатою людиною.

Загальне керівництво міського етапу гри «Джура» здійснювали відділ освіти та відділ у справах сім ї, молоді, фізичної культури та спорту Слов’янської міської ради. Безпосередня відповідальність за підготовку та проведення гри «Джура» покладалась на Центр дитячої та юнацької творчості, при підтримці навчально-методичного центру.

У змаганнях взяло участь 16 команд зі шкіл Слов'янська і Миколаївки. Школярі змагались у двох вікових групах: середній - учні 6-8 класів та старшій – учні 9-11 класів.

Перший етап гри – змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки пройшов 27 квітня 2016 року, другий етап - творчий конкурс «Варта героїв», відбувся 4 квітня.

На відкритті третього-заключного етапу гри у м. Слов’янську були присутні представники відділу освіти, відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту, навчально-методичного центру, представники Слов’янського військкомату, відділу поліції  і студенти Донецького державного педагогічного університету.

Учасникам гри довелось позмагатись за перемогу. Першим випробуванням стала візитка героїв, де учасники представляли свої команди. Потім конкурс на кращий прапор або хоругву, вікторина з історії козацтва.

Туристська «Смуга перешкод» стала справжнім іспитом для школярів. Вони долали умовне болото по купинах та жердям, переправлялись по колоді через сухий яр, проходили бурелом, стрибали через умовну річку, використовуючи маятник з мотузки.

Змагання з фізичної підготовки показали, хто з учасників найшвидший і найстрибучий.

Медична та військова підготовка оцінювались справжніми професіоналами свої справи. Учасники ходили строєм, співали пісні, виконували медичні завдання.

За підсумками всіх трьох етапів переможцями дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у Слов’янську стали:

        У середній віковій групі:

I місце – команда «Завзяті козаки» ЗОШ № 5;

II місце – команда «Ми» Миколаївської ЗОШ № 3;

III місце – команда «Спалах» ЗОШ № 12

       У старшій віковій групі:

I місце – команда «Калинова сила» ЗОШ № 4

II місце – команда «Чайка» Миколаївської ЗОШ № 2

Переможці та призери отримали кубки, грамоти та солодкі подарунки.

 
13.05.2016

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах