Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Слов’янську відбувся міський фестиваль воркаута

23 червня в Слов’янську відбувся міський фестиваль воркаута. Метою фестиваля було розповісти про новий спортивний рух, який нещодавно почав свій розвиток в Україні і в Донецькій області. Даний напрямок дуже молодий, але вже зараз участь у першому фестивалі взяло 19 осіб. Усі вони – молодь віком від 14 до 22 років.

Street workout – це масовий рух, заснований на заняттях фізичною культурою із застосуванням тренувального обладнання в громадських об’єктах, таких як шкільні двори, парки, спортивні майданчики в міській забудові. Включає тренування на турніку, брусах, які відбуваються на свіжому повітрі.

Основним заняттям є підтягування на турніку. Людина, яка займається воркаутом, називається воркаутер.

Такий вид тренування, як гетто тренування (англ. Ghetto workout), призначений на силове навантаження, у той час як вуличний воркаут (англ. Street workout) поєднує в собі техніку і силу.

Є три основних напрямки, у яких розвивається воркаут:
• воркаут
- вуличний воркаут
- гетто
• дворова гімнастика
• джімбар

Складові вуличного воркаута:
• атлетичні вправи – система вправ різного рівня складності, яка сприяє посиленню здоров’я, розвитку сили і витривалості, а також формуванню атлетичної статури;
• калістеніка – комплекс простих вправ, які виконують, використовуючи виключно власну вагу тіла; мета цих вправ – розвинути мускулатурну силу і розвинути всебічний фітнес;
• паркур – фізична дисципліна французького походження, у якій учасники біжать за маршрутом, намагаючись перейти перешкоди найбільш ефективним способом, використовуючи лише власні тіла. Для паркуру необхідні такі навички, як стрибки, лазіння і т.д. Заснований паркур французом Девідом Беллом.

 
26.06.2013

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах