Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


ХК «Донбас» починає півфінальну серію плей-офф з перемоги

16 березня в Дружківці відбувся перший матч півфінальної серії плей-офф чемпіонату України, у якому «Донбас» приймав харківський «Витязь».

Ця довгоочікувана подія була з ентузіазмом сприйнята вболівальниками з різних міст Донецької області, які приїхали на матч.

Гнані вперед фанатами клубу, «донбасівці» недовго дозволяли нулям горіти на табло. Вже через хвилину гри кращий бомбардир «регулярки» Микита Буценко відкрив рахунок. Варто відзначити, що досвідчений колектив Віталія Литвиненка не зніяковів і через п’ять хвилин зміг відновити статус-кво, реалізувавши чисельну перевагу. Окрасою першого періоду стала друга шайба «Донбасу», автором якої став фахівець з «Витязю» Володимир Чердак, проте свою славу за цей гол він зобов’язаний як мінімум порівну розділити з Денисом Петрухно, який виконав унікальний пас.

Другий період можна сміливо назвати прикордонним, так як його відмінною рисою стали два голи, забиті на самому старті і за секунду до сирени. На 21-й секунді рахунок вдалося зрівняти Роману Сальникову, а, коли на табло було 39:59, Ілля Докшин першим встиг на добивання після дальнього кидка Горбаня.

У п’яти з шести зустрічей команд у регулярному сезоні «Донбас» всуху обігравав суперника саме в третьому періоді, і лише одного разу команди не змогли вразити ворота один одного. Гра плей-офф не стала винятком. Збільшив перевагу донеччан курйозний гол Віктора Захарова, який виїжджав із зони атаки, і, щоб зберегти позицію, кинув шайбу в сторону воріт. А за три хвилини до кінця гри 45-й номер донеччан оформив дубль.

«Донбас» - «Витязь» - 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)

Шайби: 1:0 Буценко (Бабинець), 1:01, 1:1 Максименко (Лазаренко), 06:01-бол, 2:1 Чердак (Петрухно, Алексюк), 10:34-бол, 2:2 Сальников (Кривоніс), 20:21-бол, 3:2 Докшин (Горбань, Журун), 39:59-бол, 4:2 Захаров (Петрухно), 47:32. 5:2 Захаров (Петрухно) 56:48-бол5х3.

17 березня команди проведуть другий матч півфінальної серії, який також розпочнеться о 18:00 і транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі UA:Перший.

 
За інформацією ХК «Донбас»
 
17.03.2016

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах