Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Анатолій Будяк та Єлизавета Ошуркова стали чемпіонами України в групових шосейних перегонах з велоспорту

21 червня на чемпіонаті України з велоспорту на шосе, що проходить у Феодосії, збірна Донецької області поповнила свою скарбничку ще чотирма медалями. Наші земляки піднімалися на п’єдестал пошани у всіх трьох заїздах групових шосейних гонок.

За підсумками дня донецькі велогонщики завоювали дві золоті та дві срібні медалі. Після трьох днів проведення чемпіонату в активі Донецької області вісім нагород – чотири золоті, три срібні та одна бронзова.

У заїзді серед жіночої еліти на 120 км чемпіонкою України стала Єлизавета Ошуркова з Донецької області (результат – 3.40.39). Таким чином, її тренеру Валерію Красову вдався на чемпіонаті «золотий дубль». Нагадаємо, що ще одна вихованка цього наставника Валерія Кононенко раніше стала чемпіонкою України в індивідуальній гонці з роздільним стартом.

Другою серед жінок фінішувала найдосвідченіша учасниця чемпіонату Євгена Висоцька з Одеської області (3.41.26). «Бронзу» для Миколаївської області здобула Ганна Нагірна (3.43.40).

Серед юніорів на рахунку Донецької області також «золотий дубль». Сьогодні чемпіоном України в груповій шосейній гонці на 120 км став Анатолій Будяк (на фото), який представляє МСК «ІСД» і ДВУОР ім. С.Бубки. Друге місце у ще одного донецького велогонщика МСК «ІСД» і ДВУОР ім. С.Бубки Микити Зубенко. Третім на домашній трасі фінішував Дмитро Марков з Феодосії. Також у шістці кращих виявився третій представник Донецької області Кирило Рогозін.

Також на рахунку Донецької області є медаль у заїзді юніорок. Її володаркою стала Поліна Юр’єва, яка стала другою в груповій гонці на 80 км (2.02.54). Ця велогонщица також виховується у донецького тренера Валерія Красова. Переможницею заїзду стала Олена Демидова (1.59.92), а третє місце у Ганни Вармінсько (2.03.04). Обидві велогонщиці представляють дві області – Кіровоградську та Луганську.

 
За інформацією спортивного клубу «Індустріальний союз Донбасу»
 
21.06.2013

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах